קאפקייקס שוקולד לבן וקרם חמאת לימון במילוי פודינג לימון

עוגות קאפקייקס דביקות, עם שוקולד לבן, פודינג וניל וציפוי קרם חמאת לימון אמיתי.

השם והתמונות הספיקו בשביל לגרום לי, חולה בריאות וכושר, לרוץ ולבדוק שיש לי חמאה וקמח ואת שאר המרכיבים בבית.
היתרון של הקאפקייקס האלה הוא שכל אחד יכול להכין אותם, בקלות , למרות השם המפוצץ, והטעם שלהם פשוט מדהים, כמו במאפיית קאפקייקס אמיתית.
אם גם אתם, עצרתם לרגע בדיוק כמו שאני עשיתי, וגם אצלכם התעורר הדחף העמוק לקצת מתוק, טוב הרבה מתוק, אז המתכון הזה בשבילכם!
lemon-curd-filled-cupcakes

המרכיבים לקאפקייקס:

  • 2 תבניות של 6 מאפינס
  • 3/4 כוס חלב
  • 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס שוקולד לבן
  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 1 1/2 כפיות אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

המרכיבים לקרם חמאת לימון (לציפוי – frosting):

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 4 חלבונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט
  • 300 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל

המרכיבים לפודינג הלימון:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מיץ לימון סחוט
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 7 חלמונים
  • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות. ונתחיל בהכנת הקאפקייקס עצמם:
  2. בסיר קטן על להבה נמוכה מחממים את החלב ומוסיפים את החמאה ואת השוקולד הלבן. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל רוטב מתוק ואחיד. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  3. בקערה בינונית מנפים את הקמח ואת אבקת האפיה, מוסיפים את המלח ומניחים בצד.
  4. בעזרת מערבל חמשלי בקערה גדולה מקציפים היטב את שלושת הביצים והסוכר, עד שמקבל קצף בהיר מאוד ואוורירי מאוד. כ – 5 דקות הקצפה לפחות. מגרדים את הקצף מהדפנות לתוך הקצף ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עד ששתי התערובות מתאחדות ובלי גושים.
  5. מוסיפים בהדרגה את התערובת של השוקולד הלבן בהדרגה ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות. התערובת לא תהיה סמיכה יותר מדי, ותהיה מעט נוזלית. היא צריכה להזכיר מרקם של פודינג לפני הקירור.
  6. בעזרת כוס מדידה העבירו 1/4 כוס בלילה לכל אחד מתבניות המאפינס, צריכים להיות 2/3 מלאים. אופים 20 – 25 דקות. הקאפקייקס בשלב הזה צריכים להיות זהובים חומים ולחזור כאשר נוגעים בהם קלות. מוציאים לצינון על גבי רשת כ 5 דקות. לאחר חמש דקות מוציאים את הקאפקייקס מתוך התבנית ונותנים להם להצטנן לחלוטין.
  7. להכנת קרם חמאת הלימון: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים ו 1/2 מכמות הסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהסירופ מתחיל להסמיך.
  8. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים, המלח והלימון עד שמתקבל קצף. מוסיפים את שארית הסוכר (1/2 מהשלושה רבעים) וממשיכים להקציף עד שהקף מתייצב.
  9. מוסיפים את הסירופ החם לקציפת הביצים, תוך כדי הקצפה, כאשר את הסירופ מוזגים על פני צד הקערה. בכך מקררים מעט את הסירופ, ועוזר במניעת בישול החלבון. ממשיכים להקציף עוד 5 – 10 דקות עד שהקרם מגיע לטמפ' החדר.
  10. תוך כדי הקצפה מוסיפים את החמאה, חתיכה בינונית כל פעם, כל פעם מוסיפים חתיכה נוספת רק אחרי שהקודמת נטמעה לחלוטין. מגבירים את קצב ההקצפה. אל תדאגו, קרם החמאה יראה נוזלי, אך יתייצב עם הזמן, עד שמתקבל מרקם מאוד אוורירי. בשלב הזה להנמיך את קצב ההקצפה ולהוסיף את תמצית הוניל.
  11. בקערה עמידה לחום טורפין את הסוכר, מיץ הלימון והגרידה, והלחמונים. ממקמים את הקערה מעל לסיר עם מים רותחים וממשיכים לטרוף תוך כדי שהתערובת מסמיכה.
  12. הכנת קציפה – פודינג לימון בבן מארי הוא יחסית חסין טעויות, ורק דורש סינון בסוף תהליך ההסמכה של הפודינג. את המסננת לא צריך לשתוף כי לאחר הסינון וצינון קל מוסיפים את החמאה, מקציפים קלות עד להטמעה של החמאה ומסננים שוב את הפודינג.
  13. כדי להכין ציפוי קרם לימון מערבבים 3 כפות פודינג לימון עם 1 כוס של קרם חמאת לימון, עד להטמעה וקבלת forsting לימון מדהים!
  14. לבניית הקאפקייקס: חותכים חתיכה בצורה של קונוס הפוך, מהחלק העליון של הקאפקייק, אבל כמובן שלא יותר מדי. ממלאים את החלל שנוצר בפודינג הלימון, ומעל מצפים בציפוי קרם חמאת הלימון.

* יש לכם האפשרות להחליף את קרם חמאת הלימון במתכון פשוט יותר לציפוי:
3 כפות מיץ לימון, 1 כפית גרידת לימון וכוס חמאה אחת. מקציפים היטב במשך דקה אחת וזהו!
למתכון המקורי

תהליך ההכנה עם קצת תמונות:

המרכיבים לקאפקייקס השוקולד לבן והלימון
המרכיבים לקאפקייקס השוקולד לבן והלימון

מרכיבי קרם חמאת לימון
מרכיבי קרם חמאת לימון

מרכיבי פודינג הלימון
מרכיבי פודינג הלימון

מפנים קצת מקום לפודינג הלימון
מפנים קצת מקום לפודינג הלימון