פקנייק תפוחים חם עם גלידה

פנקייק תפוחים חם עם גלידת וניל

אני כל כך שמח שיש אנשים בקצה השני של העולם שיודעים מה טווווב.
מתכון פשוט אדיר לאחד הקינוחים האהובים עלי.

פנקייק שבת בבוקר, הוא כבר מזמן הפך למסורת. לכל אחד יש את הפנקייק שהוא אוהב, ושלי עם כמה שיותר תפוחים, מוגש חם עם גלידת וניל קרה…

המרכיבים:

  • 1/3 כוס קמח
  • 2 כפות שיבולת שועל
  • 1/2 כוס תפוחקודם קוצצים דק תפוח מקולף ואז מודדים חצי כוס
  • 1 כפית קינמון
  • 2/3 כפית אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סוכר, או שקית סוכרזית
  • 1/3 כוס חלב
  • 1 כף שמןחלב קוקוס, חלב סויה יהיו תחליף מצויין ולהוריד כמות מתאימה מהחלב
  • חופן תותיםפירות יער קפואים יותר מתאימים

אופן הכנה:

  1. לערבב בקערה את כל המרכיבים היבשים ולהוסיף את כל המרכיבים הרטובים
  2. לערבב את כל המרכיבים אבל לא יותר מדי. ובינתיים לחמם מחבת פנקייקים
  3. להשתמש במינימום שמן, על חום בינוני ולהפוך רק פעם אחת את הפנקייקים
  4. הגשה, כמו שאתם אוהבים, סירופ מייפל, גלידה או שייק טוב…

*השילוב שלי הוא פנקייק תפוחים חם, תפוח נוסף חתוך לקוביות בינוניות מטוגן קצת עם חמאה, סוכר חום וקינמון, מוגש עם גלידת וניל איכותית (כזאת עם עיגולים שחורים קטנים 😉 )

למתכון המקורי
פקנייק תפוחים חם עם גלידה

פקנייק תפוחים חם עם גלידה