פודינג אורז עם קרמל הל ופיסטוקים

קינוח אורז ופיסטוקים מתוק, לא בדיוק קינוח מנחם אבל אם החלטתם להכין סוף סוף פודינג אורז, זה שילוב הטעמים והמתכון המושלם

המרכיבים:

  • 1 ו 3/4 כוסות שמנת מתוקהמחולקות
  • 1/4 כוס אורז לבן קצר (Aborio)
  • קמצוץ מלח
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כוס חלב
  • מקל וניל אחד חצויבמקרה שלי כפית תמצית וניל
  • 10 גריעיני הלכתושים קלות
  • 1 כוס ושתי כפות סוכר
  • 4 גר' ג'לטין
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • חופן פיסטוקיםקצוצים דק ולפי מידת הצורך לקשישוט

אופן הכנה:

  1. בקערה קרה מקציפים חצי כוס שמנת מתוקה עד להתייצבות ומשאירים בצד במקרר
  2. בקערה גדולה מערבבים את האורז, המלח והמים עד שהאורז מכוסה כולו במים ויש לפחות סנטימר וחצי נוספים של מים.
  3. רק להביא את האורז לרתיחה, ומיד לסנן את האורז במסננת רשת עדינה. מחזירים את האורז לאותו הסיר ומוסיפים: חלב, וניל, הל, 2 כפות סוכר, ועוד 1/2 כוס שמנת מתוקה.
  4. מבשלים על אש נמוכה עד שהאורז עדיין "אל דנטה" והנוזלים הצטמצמו במחצית – יוצא בערך 10 עד 12 דקות.
  5. מסירים מהאש, מוסיפים את הג'לטין ומניחים בצד עד שהאורז מצטנן לחלוטין. רק לאחר האורז באמת התקרר מעבירים את הרפרפת במסננת דקה על מנת להיפטר מההל ומקל הוניל.
  6. בקערה גדולה מקפלים את האורז ואת הקצפת. מעבירים לכלי הגשה אישיים, מכסים, ומניחים במקרר. ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות.
  7. להכנת רוטב הכרמל: מערבבים את הכוס הנותרת של הסוכר ואת 1/4 כוס המים ומחממים בכלי קטן על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שכל הסוכר נמס לחלוטין.
  8. בשלב הזה מעלים את החום לבינוני ומבשלים ללא ערבוב עד שהסירופ נעשה בצבע ובמרקם קרמלי עשיר. מסירים מהאש ומוסיפים את 1/4 כוס המים הנותרים, 3/4 כוס השמנת וקמצוץ מלח.
  9. בשלב הוספת השמנת עלול להתיז אז להזהר. מערבבים היטב ומעבירים לקנקן על מנת שיתקרר.
  10. בהגשה: מוציאים את כלי ההגשה האישיים מהמרר, יוצקים מרוטב הקרמל כך שיכסה את פני השטח של הפודינג ומקשטים בפיסטוקים

למתכון המקורי
פודינג אורז עם קרמל הל ופיסטוקים