עוגת תותים בחושה

עוגת תותים בחושה יפהפיה וטעימה! אה, ובהחלט אחת העוגות הפשוטות והמהירות להכנה…

עוגת תותים בחושה (ומאוד גברית), ישר מתבנית האפייה, ללא ציפוי מיותר, במקומו אנחנו נפתיע עם גלידה!

המרכיבים:

  • 6 כפות חמאה
  • 1 1/2 כוסות קנח
  • 1 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס + 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 קילו תותים חצויים

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור לחום של 175 מעלות. ולשמן קלות תבנית אפייה של פאי.
  2. בקערה מערבבים את הקמח (ממליץ כמו תמיד לנפות), אבקת אפיה ומלח. בקערה שנייה טורפים קלות את הביצים, החלב ותמצית הוניל.
  3. בקערה שלישית, מקציפים חמאה בטמפ' החדר וכוס סוכר, עד לקבלת מרקם אוורירי ולבן – כשלוש דקות. השתמשו בקערה קטנה ומיקסר ידני כי הכמויות קטנות יחסית.
  4. כשהתערובת אוורירית מספיק, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת הביצים והחלב שטרפנו.
  5. השלבים הבאים של הכנת העוגה נעשים הכי טוב ללא מכשור חשמלי, מכיוון שאנחנו לא רוצים לעבד את הבלילה יותר מדי. עיבוד יתר של הקמח עלול ליצור מבנה גלוטני אשר יצור מרקם לחמי לעוגה. כעת ערבבו את שתי התערובות יחד.
  6. על גבי תחתית הפאי הניחו חצי מכמות התותים שניקיתם וחציתם. לאחר מכן שפכו את הבלילה על התותים שבתבנית ופזרו את הבלילה באופן אחיד.
  7. את שארית התותים פזרו על החלק העליון של הבלילה, תוך כדי שאתם מטביעים אותם ממש קצת אל תוך הבלילה. את שתי כפות הסוכר הנוספות שהכנתם מראש פזרו מעל לשכבה העליונה.
  8. אופים 10 דקות, מנמיכים את החום ל 160 מעלות וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ומתייצבת. עוד כ חמישים דקות. מבחן הקיסם כדי לוודא שהעוגה מוכנה, ולהוציא לצינון
  9. מומלץ מאוד מאוד להגיש עם גלידת וניל, או יוגורט במינימום!

* מתנגד בתוקף אבל ניתן לשמור את העוגה בטמפ' החדר עד ליומיים שלמים.

למתכון המקורי
strawberry cake2
strawberry cake3
strawberry cake4

strawberry cake5

strawberry cake6