עוגת שכבות השוקולד הטובה בעולם

בטוח שגם לכם היה בא להכין פעם או פעמיים משהו גרנדיוזי, מושחת או יותר נכון פשוט קינוח שיגרום לכולם להגיד "וואו!!!"… עוגת השוקולד הזאת מושלמת למשימה!
אתם מוכנים ומוכנות? 600 גרם שוקולד ו 500 מ"ל שמנת לא באים בקלות, אבל עיניים למטרה וקדימה להכנת העוגה!

וככה בדיוק תראה גם עוגת שכבות השוקולד שלכם.
אהיה כנה, המתכון לא פשוט. נכון, ההכנה והאפייה עצמן ללא טריקים וכל מה שצריך לעשות זה לעקוב אחרי השלבים, אבל מתכון פשוט זה פנקייק, או חביתה. עוגת שוקולד עם ארבע שכבות וקרם שוקולד… צריך קצת להשקיע.

המרכיבים לשכבות:

  • 100 גר' שוקולד מריר איכותימומס ומקורר מעט
  • 175 גר' קמח תופח מנופה
  • 3 כפיות אבקת קקאו
  • 175 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 175 גר' סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 4 כפיות חלב

לציפוי השוקולד:

  • 500 גר' שוקולד חלבקצוץ גס
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת הציפוי מכיוון שהוא מצריך קירור בסוף. שמים בקערה את שוקולד החלב (!) הקצוץ גס, ומחממים בסיר קטן את השמנת עד לרתיחה. מסירים מהאש ושופכים על השוקולד שבקערה. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה. מעבירים למקרר וממשיכים הלאה!
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות, ומניחים נייר אפייה בתחתית שתי תבניות עגולות בקוטר 18 ס"מ.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי העוגה חוץ מהשוקולד המריר. בעזרת מערבל חשמלי מקציפים את כל המרכיבים ביחד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. בשלב הזה מוסיפים את השוקולד המומס. מוסיפים עוד כף חלב במידת הצורך אם התערובת קשיחה מדי. המטרה שלכם היא בלילה אשר נוזלת בקלות מכף.
  4. מפרידים את תערובת העוגה לשתי התבניות ומישרים את גובה הבלילה. אופים כ 20 עד 25 דקות או עד שהשכבות שלנו מתייצבות ועוברות את מבחן הקיסם היבש.
  5. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר כחמש דקות לפני שמעבירים לרשת צינון, מסירים את נייר האפייה ונותנים לשתי השכבות להצטנן לחלוטין.
  6. לאחר שהשכבות הגיעו לטמפ' החדר, חותכים באופן אופקי כל שכבה לשתיים ומקבלים ארבע שכבות עוגת ספוג שוקולדית נהדרת!
  7. בונים את העוגה: שכבת ספוג שוקלדית ועליה מורחים בנדיבות שכבת ציפוי, תהיו נדיבים יש המון ציפוי =) , ולאחר מכן שכבה נוספת וכן הלאה.
  8. אוכלים, מצננים, חותכים, מכינים קנקן מים, עכשיו כבר אין מקום לטעויות… פשוט בתאבון!

*העוגה מספיקה ל 10 חתיכות נכבדות מאוד או 16 חתיכות "בסדר".
למתכון המקורי

קצת תמונות של שלבי ההכנה:

מערבבים את הקצפת ואת השוקולד המומס כדי לקבל את הציפוי.
מערבבים את הקצפת ואת השוקולד המומס כדי לקבל את הציפוי.

מקפלים ביחד את השוקולד המומס לבלילה של העוגה.
מקפלים ביחד את השוקולד המומס לבלילה של העוגה.

שכבות שוקולד מוכנות להכנס לתנור
שכבות שוקולד מוכנות להכנס לתנור

כאשר בטמפ' החדר - פורסים כל שכבת שוקולד לשתי פרוסות
כאשר בטמפ' החדר – פורסים כל שכבת שוקולד לשתי פרוסות

עוגת שכבות שוקלד מוכנה
עוגת שכבות שוקלד מוכנה!!!