עוגת בננה שיבולת שועל

מתכון ספונטני לעוגת בננה בחושה עם שיבולת שועל. כרגיל מקיסמום בננות ושיבולת שועל ומינימום מרכיבים אחרים.
10 דקות הכנה, 25 דקות בתנור ויש לכם עוגה בריאה לקינוח או כחטיף אנרגיה ביתי

אתמול זכיתי לאכול מאפינס בננה אגוזים מדהימים. מתוקים בדיוק במידה, ורטובים בדיוק כמו שמאפינס צריכים להיות.
הבוקר, הבננות שהיו לי כבר ממש קראו לי, ושיבולת שועל לא חסר בבית. אז ההחלטה מה אני אכין לא הייתה קשה. היה לי ברור מה צריכים להיות המרכיבים אבל היה לי ספק לגבי הכמויות מכל מרכיב. התוצאה הסופית – עוגת בננה ושיבולת שועל מדהימה! (ורק 1600 קלוריות לשתי העוגות = 80 קלוריות לפרוסה טובה)

מרכיבים:

  • 2 כוסות של שיבלת שועל + כף200 גר' שיבולת דקה / גרוסה
  • 1/2 כוס קמח50 גר'
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גר' יוגורטחשוב שיהיה מתאים לאפייה (כתוב אם לא)
  • ביצה
  • 4 בננות
  • כפית תחליף סוכר

אופן הכנה:

  1. מכינים שתי תבניות אינגליש קייק (אחת גם מספיקה ואז תתקבל עוגה קצת יותר גבוהה) ומחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. מתחילים בהכנת המרכיבים היבשים – בקערה מערבבים את השיבולת, הקמח ואבקת האפייה. ובקערה נפרדת מועכים לעיסה את הבננות המקולפות.
  3. מאחדים את שתי התערובות בקערה הגדולה יותר, ומוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב עד שמקבלים עיסה אחידה.
  4. מכינים את התבניות, ממש ממש קצת ספריי שמן / חמאה ומשתמשים בשיבולת שועל על מנת ל"שבל" (כמו לקמח אבל רק עם שיבולת שועל). הכוונה פשוט מפזרים באופן אחיד על כל התבנית חצי כף שיבולת שועל.
  5. זמנים: 25 דקות אם השתמשתם בשתי תבניות אינגליש קייק, והעוגות שלכם ממש נמוכות. הייתי אומר 30 דקות עד 35 דקות אם השתמשתם בתבנית אחת
  6. מוציאים מהתנור, החלק החיצוני של העוגה צריך להיות קשיח, הבפנים רך וקצת דביק. מצננים ומגישים חם

* בטוח מתאים גם להכנה של מאפינס בננה שיבולת שועל בריאים. ואז בטח מספיק 20 דקות בתנור.

כל מרכיבי עוגת בננה שיבולת: שיבולת שועל, קמח, בננות, ביצה, יוגורט, אבקת אפיה, תמצית וניל , קינמון ותחליף סוכר.
כל מרכיבי עוגת בננה שיבולת: שיבולת שועל, קמח, בננות, ביצה, יוגורט, אבקת אפיה, תמצית וניל , קינמון ותחליף סוכר.

הכנת המרכיבים היבשים - שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה
הכנת המרכיבים היבשים – שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה

הבננות לא יודעות מה מחכה להן...
הבננות לא יודעות מה מחכה להן…

מאחדים את שתי התערובות לקערה אחת
מאחדים את שתי התערובות לקערה אחת

מוסיפים את כל המריכים שנשארו - ביצה, וניל, יוגורט וקינמון
מוסיפים את כל המריכים שנשארו – ביצה, וניל, יוגורט וקינמון

מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה
מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה

מוסיפים תחליף סוכר ומערבבים היטב. חשוב שיהיה כתוב שהתחליף מתאים לאפייה ובישול
מוסיפים תחליף סוכר ומערבבים היטב. חשוב שיהיה כתוב שהתחליף מתאים לאפייה ובישול

מכינים תבנית אינגליש משובלת
מכינים תבנית אינגליש משובלת

משובלת = ספריי שמן וחצי כף שיבולת שועל גרוסה (קוואקר) לכל תבנית אינגליש
משובלת = ספריי שמן וחצי כף שיבולת שועל גרוסה (קוואקר) לכל תבנית אינגליש

מחלקים את התערובת לשתי תבניות (אפשר גם רק אחת) אבל אז זמני ההכנה משתנים
מחלקים את התערובת לשתי תבניות (אפשר גם רק אחת) אבל אז זמני ההכנה משתנים

בדיקת מוכנות לאחת העוגות אחרי 20 דקות
בדיקת מוכנות לאחת העוגות אחרי 20 דקות

מכין בשביל עצמי, אז ככה בדקתי את המוכנות של עוגת הבננה
מכין בשביל עצמי, אז ככה בדקתי את המוכנות של עוגת הבננה

החלטתי להכניס חזרה אחרי 5 דקות נוספות
החלטתי להכניס חזרה אחרי 5 דקות נוספות

ועוד צילומים
ועוד צילומים

צילומים של אלעד - תחילת הבוק
צילומים של אלעד – תחילת הבוק

עוגת בננה!
עוגת בננה!

עוגת שוקולד בננה עם שיבולת שועל
עוגת שוקולד בננה עם שיבולת שועל

עוגת שוקולד בננה עם שיבולת שועל
עוגת שוקולד בננה עם שיבולת שועל