עוגת שוקולד נוטלה

עוגת שוקולד נוטלה משני מרכיבים – נוטלה וביצים

מתכון לעוגת שוקולד דביקה, אוורירית, מושחתת, המבוססת על שני מרכיבים בלבד: שוקולד נוטלה וביצים

מרכיבים:

  • 2 קופסאות קטנות של שוקולד נוטלה180 גר' כל אחת
  • 6 ביצים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  2. יחס שוקולד נוטלה לביצה הוא 1 ביצה ל 60 גר' שוקולד נוטלה. על 2 צנצנות קטנות שסה"כ 360 גר' יש צורך בשש ביצים
  3. מפרידים לשתי קערות את ששת הביצים – 6 חלבונים לקערה גדולה יותר, 6 חלמונים לקערה שנייה
  4. מקציפים בעזרת מערבל חשמלי עד לקבלת קצף יציב, קודם כל את החלבונים ולאחר מכן את החלמונים. לאחד את התוצרים לקערה אחת ולקפל ביחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. השלב הקשה ביותר בהכנת המתכון – מוציאים את שוקולד הנוטלה מהצנצנת ומעבירים לקערה עם הביצים המוקצפות. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת מאוד אוורירית, נוזלית ואחידה.
  6. את הצנצנות הריקות אפשר לשמור – בונוס =) בסוף בזמן שהעוגה בתנור.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה, משומנת ממש ממש קלות, ואופים כ 25 עד 30 דקות עד שמבחן הקיסם עובר בצורה תקינה. מוציאים מהתנור מקררים ומגישים!

* בזמן שהעוגה נמצאת בתנור, מוסיפים מים חמים לצנצנת שוקולד הנוטלה, מערבבים, מוסיפים חלב חם ושותים שוקו נוטלה איכותי!!!

הכנה עם קצת תמונות:

עוגת שוקולד נוטלה מוכנה
עוגת שוקולד נוטלה מוכנה
2 נוטלה ושש ביצים
2 נוטלה ושש ביצים
חלבונים וחלמונים מופרדים
חלבונים וחלמונים מופרדים
קצף חלבונים וקצף חלמונים
קצף חלבונים וקצף חלמונים
תערובת ביצים מוקצפות
תערובת ביצים מוקצפות
תערובת ביצים ושוקולד נוטלה שלב ראשון
תערובת ביצים ושוקולד נוטלה שלב ראשון
תערובת ביצים ושוקולד נוטלה תהליך
תערובת ביצים ושוקולד נוטלה תהליך
תערובת ביצים ושוקולד נוטלה שלב סופי
תערובת ביצים ושוקולד נוטלה שלב סופי
עוגת שוקולד נוטלה לפני אפיה
עוגת שוקולד נוטלה לפני אפיה
עוגת שוקולד נוטלה מיד אחרי אפיה
עוגת שוקולד נוטלה מיד אחרי אפיה
עוגת שוקולד נוטלה
עוגת שוקולד נוטלה