עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים

בצק:

  • 1.5 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות קינמון
  • 0.5 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 קופסה שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס אגוזי מלך (חתוכים, לא טחונים)

קרם:

  • 3 קופסאות שמנת חמוצה 9% (600 מ"ל)
  • 1.5 כוסות אגוזי מלך טחונים
  • 1 כפית אבקת סוכר
  • 2 כפיות סטיוויה(אפשר לשים סוכר רגיל במידה ולא מעוניינים במתכון דל קלוריות)

אופן הכנה:

  1. קרם: מערבבים את השמנת החמוצה עם הסטיוויה,אבקת אפייה והאגוזים ומכניסים למקרר
  2. בצק: לחמם תנור ל 180 מעלות.
  3. לערבב את המצרכים היבשים (קמח, שיבולת שועל,אבקת אפייה,סודה, מלח וקינמון)
  4. בקערה נפרדת לערבב את שאר המצרכים (שמן קנולה,סוכר, ביצים, שמנת חמוצה,וניל)
  5. לאחד את שתי התערובות ולהוסיף את האגוזים החתוכים.
  6. משמנים תבנית קפיצית עגולה שקוטרה 26 ס"מ ושופכים לתוכה את תערובת הבצק.
  7. אופים בחום של 180 מעלות, כ 25 דקות. מומלץ לבדוק עם קיסם לפני שמוציאים את העוגה מהתנור.
  8. לאחר שהעוגה מתקררת מחלקים אותה לשתי שכבות. מורחים את הקרם על השכבה התחתונה ומכסים בשכבה העליונה.
  9. שמיםתיחה
  10. שמיםתיחה

* ניתן לצפות את העוגה במעדן שוקולד 0%, בקופסה אחת או שתיים.
* ניתן גם להגדיל את כמות הקרם ולצפות איתו את העוגה.

מרכיבי עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים
מרכיבי עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים

עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים לפני ציפוי
עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים לפני ציפוי
עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים
עוגת קמח מלא וקרם שמנת אגוזים