עוגת מערבולת גבינה וקינמון {ללא גבינה וללא אפיה}

מתכון לעוגה במרקם של עוגת גבינה עם קינמון, קטיפתית שפשוט נמסה בפה
אה, והכי חשוב, קשה להאמין שעוגה כל כך חלקה היא ללא שמנת, חלב, גלוטן, סויה או ביצים.

אפילו לא צריך לחמם את התנור! רק לערבב את המרכיבים, ליצוק את הבלילה לתבנית ולצנן!

עוגת מערבולת גבינה וקינמון לפני צינון
עוגת מערבולת גבינה וקינמון לפני צינון

להכנת המילוי:

  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס מחית תפוחים120 גרם
  • 1 1/2 כוסות קשיו150 גרם
  • 3 כפיות שמן קוקוס 30 גרם
  • קמצוץ סטיוויה עם 2 כפיות מים או 1/4 כוס רוטב מייפל
  • 1 כף קינמון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קמצוץ מלח

להכנת התחתית:

  • 1/2 כוס תמרים מגולענים
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כוס שקדים
  • קמצוץ מלח
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מיםבמידת הצורך

אופן הכנה:

  1. את הקשיו מניחים בקערה, מוסיפים מים כך שהם מכסים את גובה האגוזים ומשרים ללילה. למחרת, שופכים את המים ומייבשים את האגוזים לחלוטין.
  2. מערבבים את כל המרכיבים של עוגת הגבינה חוץ ממחצית מכמות הקינמון, כלומר רק חצי כף, במעבד מזון במהירות גבוה, עד שהתערבות חלקה לחלוטין.
  3. במעבד מזון, במהירות גבוהה, מעבדים את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת פירורית דביקה. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים את המים וממשיכים לעבד.
  4. את התערובת של התחתית מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ, ולוחצים את התערובת עד שמתקבלת תחתית עוגה דחוסה ומהודקת.
  5. על גבי התחתית מורחים את התערובת של המילוי, אבל דואגים להשאיר 2 כפות בצד.
  6. מערבבים ביחד את חצי כף הקינמון שנשארה לנו מהכנת המילוי ואת שתי כפות המילוי שהשארנו.
  7. את התערובת הנוספת שהכנו מפזרים על החלק העליון של העוגה, ובעזרת מזלג יוצרים מערובלת קינמון.
  8. מעבירים למקפיא עד שהעוגה מתייצבת מספיק ומוכנה לפריסה.

עוגת גבינה וקינמון
למתכון המקורי