עוגת הגזר המפתיעה של סילבי

מרכיבים:

  • 1 כוס פקאנים או אגוזי מלך (לא חובה)
  • 350 גר' גזר, מגורד דק זה צריך לצאת משהו כמו 2.5 כוסות, אם יש קצת יותר או פחות זה בסדר – יותר גזר=קצת פחות סוכר ונוזלים
  • 2 כוסות אבקת סוכרמנופה, (=בערך 250 ג')
  • 1 כפית סודה לשתייהאבקה לאפייה
  • 1 1/2 כפפית אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כפית קינמוןאפשר גם להוסיף עוד תבלינים לפי הטעם – טיפה מוסקט, ציפורן טחון, ג'ינג'ר יבש
  • 4 ביצים
  • 1 1/2 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן צמחי/קנולהכל שמן בלי טעם
  • 2 כפיות תמצית ונילאמיתיייייייי לא האיכסה שמוכרים ב-2 ש"ח
  • 50 גר' חמאהלא ישר מהמקרר
  • 225 גר' גבינת קרם שמנתבטמפ' החדר – לא ישר מהמקרר
  • 1 כפית גרידת לימוןאופציונלי

אופן הכנה:

  1. מערבבים: קמח, סודה, אבקת אפייה, מלח, קינמון (ועוד תבלינים)
  2. בקערה אחרת, עם מערבל חשמלי: מקציפים את הביצים עד לקבלת מקרם קצת אוורירי, זה ייקח בערך דקה; מוסיפים לאט את הסוכר ומערבבים עד שהצבע נהיה בהיר; מוסיפים את השמן, אח"כ את הוניל
  3. מערבבים את היבש והלח עם המערבל, ואח"כ מוסיפים ביד את הגזר והאגוזים
  4. יוצקים לשתי תבניות עגולות (קטר 23 ס"מ בערך), משומנות ועם שכבת נייר אפייה למטה (ואפשר גם בצדדים); אופים ב180 מעלות למשך כ-25-30 דקות (או עד שזה אפוי…)
  5. את הציפוי מכינים כשהעוגה התקררה לגמרי:
  6. עם מערבל חשמלי מקציפים את החמאה והגבינה. מוספים את הסוכר ואח"כ את הוניל ולימון. אם זה סמיך מידי אפשר להוסיף עוד גבינה, אם נוזלי אז להוסיף סוכר.

IMG_5501