עוגת גבינה פסיפלורה (פתי בר)

תחתית פתי בר, מילוי אוורירי ומלמעלה פסיפלורה, פירות יער או תותים.

מרכיבים:

  • 250 גר' פתי ברשרוול אחד בדיוק
  • 50 גר' חמאהלהמיס את החמאה
  • 6 ביציםלהפריד את החלבונים והחלמונים
  • 750 גר' גבינה לבנה5 או 9 אחוז שומן (3 גביעים)
  • 1 כף גרידת לימון
  • 4 כפות קמח
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כוס סוכר

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 150 מעלות
  2. לרסק במיקסר את הפתי בר עד לפירורים
  3. להעביר לתבנית מעוגלת את הפתי בר ולשפוך מלמעלה את החמאה המומסת, ניתן להוסיף עוד חמאה במידת הצורך
  4. להקציף את 6 החלבונים, ולהוסיף בהדרגה סוכר על לקבלת קצף יציב
  5. בקערה נפרדת להקציף: 6 חלמונים, גבינה לבנה וגרידת לימון
  6. לקפל את שתי התערובות יחד
  7. להוסיף את הקורנפלור ולנפות פנימה את הקמח
  8. להעביר את התערובת לתבנית עם הפירורים
  9. לאפות 1 שעה עד להתייצבות