עוגיות שיבולת שועל דיאטטיות

מתכון בריא ודל קלוריות במיוחד לאלה שלא יכולים להתפרע עם קינוחים. לפי המתכון המקורי יוצאות כ 60 עוגיות בממוצע, כל אחת כ 30 קלוריות. אני החלפתי את הסוכר הלבן בסטיוויה יוצא טעים:)

המרכיבים:

  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 1/4 כף אבקת סודה לשתייה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבןאו כפית סטיוויה לגרסה "רזה" יותר
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 150 גרם שיבולת שועל
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • צימוקים/ אגוזים לקישוט

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מערבבים קמח עם סודה לשתייה
  3. טורפים את הביצים (2) עם תמצית וניל, שמן, סוכר חום ולבן/סטיוויה
  4. מקפלים את תערובת הקמח אל תערובת הביצים, ומוסיפים את שיבולת השועל
  5. חותכים/ טוחנים את האגוזים ומוסיפים לתערובת
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ויוצרים עוגיות עם שתי כפיות (הבצק דביק וזה בסדר)
  7. שמים את העוגיות על תבנית האפייה במרחק של 2 ס"מ אחת מהשנייה, ומקשטים את העוגיות עם צימוקים/ אגוזים
  8. אופים בחום של 180 מעלות 10 דקות