עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מושלגות

עוגיות שוקולד מדהימות שנכנסות במסווה תמים לתנור ויוצאות מדהימות. אוכלים קודם כל עם העיניים אבל סדקים בציפוי , אבקת סוכר, שוקולד, וקצת ליקר הם שילוב פשוט מדהים!

מרכיבים:

  • 350 גר' שוקולד מריראפשר להשתמש בשוקולד פרווה
  • 50 גר' חמאה
  • 3 ביציםרצוי שיהיו ביצים בטמפ' החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות אייריש קריםאו ליקר קפה או חלב
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1 שקית אבקת סוכר100 גר' בדיוק

אופן הכנה:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים יחד עם החמאה (מיקרו או על בן מרי)
  2. מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת קצף יציב (אפשר להקציף את החלבונים יחד עם הסוכר והחלמונים בנפרד ורק לאחר מכן לקפל ביחד)
  3. מקפלים את תערובת השוקולד המומסת לתערובת הביצים
  4. מוסיפים את הליקר או החלב
  5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת – חשוב מאוד לנפות כדי שיהיו עוגיות אווריריות
  6. מוסיפים את השקדים הטחונים
  7. את הבלילה (הנוזלית) מעבירים למקרר ל 2-4 שעות עד שהתערובת מתקשה.
  8. עושים עיגולים קטנים מהתערובת – או באמצעות כף וידיים, או שעושים נקניקייה עם נייר אפייה ואז חותכים פרוסות נקניק שוקולד
  9. מכינים שני כלים – אחד עם סוכר והשני עם אבקת סוכר
  10. כל כדור שוקולד מגלגלים קודם בסוכר, ולאחר מכן באבקת סוכר
  11. אבקת הסוכר נוטה להיספג בשוקולד ולכן מגלגלים באבקת הסוכר פעמיים
  12. אופים בחום של 190 מעלות 6-7 דקות
  13. העוגיות משתטחות ומקבלות סדקים. בסוף הבאפייה העוגיות יהיו רכות למגע אבל הן מתקשות ככל שהן מתייבשות
  14. בדיוק כמו בראוניז, עדיף להוציא את העוגיות קצת לפני הזמן מאשר לייבש אותן

המתכון מבוסס במלואו על המתכון של קרין גורן למתכון מהקורי