עוגיות סנדוויץ' שוקולד במילוי גנאש לבן

סנדוויצי'ם של עוגיות שוקולד עם מילוי שוקולד לבן עשיר, טוב נו, וולנטיינס אז בצורת לב, אבל אני מבטיח לכם, הן טעימות בכל צורה =)

אה, 24 עוגיות לב נדיבות מאוד!

עוגיות שוקולד סנדוויץ' עם מילוי שוקולד לבן - עם טאץ' =)
עוגיות שוקולד סנדוויץ' עם מילוי שוקולד לבן – עם טאץ' =)

מרכיבים:

  • 1 1/4 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה
  • 350 גר' שוקולד לבןחתוכים גס
  • 3/4 כוס אבקת קקאולא מומתקת
  • 5 כפות חמאה מומסת60 גר'
  • 2/3 כוס סוכר חום בהירדמררה, אבל גם רגיל יהיה בסדר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לאפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה

אופן הכנה:

  1. להכנת מילוי הגנאש: בסיר קטן, על גבי להבה בינונית להביא את השמנת לסף רתיחה, ולהסיר מהאש. להוסיף כ 250 גר' שוקולד לבן קצוץ גס. ולהשאיר כך, מכוסים כחמש דקות. לאחר חמש דקות, להעביר לקערה קטנה ולערבב עד שמתקבלת תערובת שמנת אחידה, מכסים, ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים.
  2. מומלץ לערבב את התערובת של הגנאש מדי פעם, משדרג בצורה ניכרת את המרקם של הגנאש. לפני שרוצים למרוח על העוגיות מביאים את הגנאש לטמפ' החדר כדי שיהיה יותר נוח למריחה.
  3. להכנת בצק העוגיות: בקערה גדולה לערבב את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפיה והמלח. בקערה נפרדת לערבב את החמאה המומסת, הסוכר החום והביצה. את התערובת היבשה מוסיפים לכלי עם התערובת הרטובה וממשיכים לערבב עד שמתקבל מרקם בצקי שוקולד עשיר. בשלב הזה מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל מחצית בצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה.
  4. תהליך הקירור מקל על העבודה עם הבצק, וחשוב אפילו יותר לתהליך האפיה עצמו של העוגיות והמרקם הסופי שלהן.
  5. להכנת העוגיות: לוקחים חצי בצק ומרדדים אותו בין שני ניירות אפיה שקומחו קלות, עד לעובי של כחצי סנטימטר. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של בצק העוגיות, ושוב, מעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את העוגיות מהמקרר ובעזרת חותך עוגיות בצורה שבחרתם עושים כמות זוגית של עוגיות (מזכיר, סנדוויצ'ים של עוגיות שוקולד זאת המטרה הסופית)
  7. גם לאחר החיתוך מומלץ להעביר את העוגיות לצינון של לפחות 10 דקות כדי שיהיו קשיחות ומצוננות היטב לפני הכניסה לאפיה.
  8. את העוגיות מכניסים לאפיה לתנור בשליש העליון והשליש התחתון של התנור. אופים את העוגיות עד שהן קשיחות וריחניות, כ 10 עד 12 דקות, כאשר במחצית הזמן מחליפים בין התבנית העליונה והתחתונה כדי שהעוגיות באמת יהיו אחידות באפייה. מוציאים את העוגיות לרשת צינון ונותנים להן להצטנן לחלוטין.
  9. להרכבת עוגיות הסנדוויץ' שוקולד עם מילוי שוקולד לבן!!! בעזרת שקית זילוף או סתם כלי נוח מפזרים את הגנאש שוקולד הלבן בחלק התחתון של מחצית מהעוגיות, בצורה אחידה תוך לחיצה / מריחה קלילה של הגנאש על העוגיה.
  10. ולטאץ' הסופי: ממיסים את שארית השוקולד הלבן בקערה קטנה מעל מים רותחים או במיקרו. כאשר השוקולד הלבן מומס ועדיין חמים מפזרים מעל לעוגיות הסנדוויץ' בזילוף או בבלגן מאורגן.

* ניתן לשמור את העוגיות עד שבוע במקרר או בכלי אטום
למתכון המקורי

בלגן שוקולד לבן מאורגן
בלגן שוקולד לבן מאורגן