מיני בראוניז קרם קפה ובננה

מתכון פשוט אבל אלגנטי, מיני בראוניז בדיוק בגודל הנכון. שילוב מושלם של קרם קפה ותחתיות בראוניז.

להכנת המוס:

  • 1 כוס אגוזי קשיו או מקדמיה120 גר'
  • 1 1/2 כוס בננות בשלות360 גר' בננות "דבש"
  • 1/8 כפית מלח
  • 1 1/2 כפית תמצית ונילאו תוכנו של מקל וניל אחד
  • 2 כפיות קפה נמס
  • קמצוץ תמצית סטיוויה או סוכרזיתאו 3 כפיות של סוג סוכר נבחר
  • 1 1/2 כפות חלב או מיםלבחירתכם

לכוסיות הבראוניז:

  • 1 כוס שקדים120 גרם
  • 1 כוס תמרים יבשים115 גרם, תמר מג'הול זאת הבחירה הקבוע שלי
  • 1/3 כוס אגוזי מלך30 גר'
  • 1/3 כוס אבקת קקאו28 גר'
  • קמצוץ מלח
  • 1 כף מים

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת המוס: מכניסים את כל אגוזים לקערת קורנפלקס ומשרים אותם במים רגילים כחמש שעות. לאחר חמש שעות לשפוך את המים ולייבש את האגוזים
  2. מועכים את הבננה בעזרת מזלג ומודדים כוס וחצי.
  3. במעבד מזון מעבדים במהירות גבוה את הבננות והאגוזים. מדי פעם עוצרים ומגרדים את המשקעים מהצדדים של המעבד.
  4. מוסיפים את שארית מרכיבי המוס וממשיכים לעבד עד שמתקבל מרקם חלק לחלוטין – יכול לקחת עד עשר דקות.
  5. מעבירים לקערה ומשאירים במקרר
  6. להכנת תחתיות המיני בראוניז: במעבד מזון מערבבים את האגוזים אבקת הקקאו והמלח.
  7. מעבדים במהירות גבוה עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, או החלב, לא יותר מ-2 כפות, עד לקבלת מרקם דביק במקצת
  8. ממשיכים לעבד עד שמתקבל כדור אחד גדול שמסתובב במעבד מזון.
  9. בשלב הזה עוצרים, מוציאים את הבצק שקיבלנו ובעזרת הידיים יוצרים קעריות קטנות: לוחצים במרכז עד שמקבלת צורה של כוס קטנה.
  10. את הקעריות אנחנו מקפיאים כחצי שעה. לאחר חצי שעה מוציאים מהמקפיא וממלאים את הקעריות של הבראוניז במוס שחיכה במקרר.
  11. שומרים בקירור עד להגשה
  12. *למשקיעים אפשר להוסיף קצת קצפת ממש לפני ההגשה.

* המתכון מספיק לבערך 20 מיני בראוניז, אבל כמות המוס יכולה לצאת כמעט כפולה… אפשר לאכול את המוס ככה, או להכין עוד קעריות בראוניז

למתכון המקורי
זה לא באמת תחתיות בראוניז, הייתי אומר תחתיות אגוזים אפילו, אבל בטוח שזה הרבה יותר בריא!
מיני עוגיות בראוניז עם קרם קפה
אפשר להחליף את קרם הקפה בכל מילוי קרמי שאתם אוהבים
עוגיות בראוניז עם קרם קפה