מוס לימון ופירות טריים בכוסות אישיות

רדפתי רדפתי והרי לפניכם, המתכון לקינוח הצהוב! מוס לימון חמוץ משגע עם פירות טריים בכוסות הגשה אישיות. מתוכן ל -12 מנות הגשה אישיות

לקרם לימון:

  • 80 גרם מיץ לימון
  • 120 גרם סוכר
  • 180 גרם חמאה
  • 150 גרם ביציםביצה מס' 1: 65 גרם ומעלה, ביצה מס' 2: 55-60 גרם, ביצה מס' 3- 50 גרם
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת

לקראמבל:

  • 80 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם קמח

לקישוט:

  • 300 גרם פירות טריים לבחירתכםתות שדה/ דובדבנים/ מנגו
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם שקית אחת של סוכר וניל

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת קרם הלימון: מרתיחים בסיר מיץ לימון תוך כדי בחישה, יחד עם החמאה וחצי מכמות הסוכר.
  2. בקערה נפרדת טורפים ביצים והסוכר הנותר. משווים טמפרטורה ומחזירים לבישול. טורפים היטב ומביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומסננים, מוסיפים קליפת לימון ומצננים היטב.
  3. מקפלים פנימה את השמנת המתוקה המוקצפת ויוצקים לגביעי הגשה. שמים במקרר לשעה.
  4. הקראמבל – מערבלים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת פירורי בצק לחים. מרדדים לעלה בעובי 6 מ"מ ומקפיאים. חותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ ואופים 15 דק' ב- 180 מעלות. מצננים.
  5. ולהרכבה – מסדרים מעל המוס לימון את הפירות הטריים, מניחים מעט מהקצפת מעל ומפזרים את הקראמבל. מאבקים באבקת סוכר. מניחים במקרר לשעה ומגישים.

* טיפ – המתכון יוצא מתוק ולכן עדיף להשתמש בפירות מעט חמצמצים או להמעיט בכמות הסוכר, אפילו בשליש.

מוס לימון ופירות טריים
מוס לימון ופירות טריים