מתכון פשוט לופל בלגי עשיר וקריספי

ופל בלגי

מסיבת הבריכה של שמיר – בוקר שבת, שמש ענבים קפואים וופל בלגי !

מרכיבים:

  • 30 גר' שמרים טרייםשמרים טריים או קוביית שמרים
  • 1/2 כוס חלבבטמפ' החדר
  • 2 כפות סוכרבמקרה הזה החלפתי בסוכר וניל
  • קמצוץ מלח
  • 2 כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • 200 גר' חמאהלהמיס את החמאה בקערה קטנה במיקרו
  • 1 כפית תמצית ונילאיכותית
  • 100 גר' סוכר גבישיתוספת מדהימה וקראנצ'יט

אופן הכנה:

  1. מניחים את הקמח בקערת מיקסר ויוצרים גומה. מוסיפים חלב פושר וסוכר ומפוררים פנימה את השמרים (אין צרך להמיס אותם קודם). מערבלים במהירות נמוכה עם קרס לישה ואחרי דקה מוסיפים את המלח (שלא יגע ישירות בשמרים). ממשיכים לערבל עד שמתקבל בצק קשה ויבש.
  2. קורצים מהבצק כדורים בקוטר של 5 ס"מ. אם יש סוכר גבישי מגלגלים כל כדור בסוכר. משמנים את התבניות במחבת ופלים, מניחים כדור אחד במרכז כל תבנית וסוגרים. אופים כחמש דקות.
  3. עם מייפל (אמיתי!), דבש, חמאה, נוטלה וכמובן גלידה או סתם ככה!