דונאטס חגיגיים ובריאים

דונאטס שמחים, צבעוניים, אווריריים על בסיס בלילה של עוגה.

זה מתכון של קטי לדונאטס רכים ואווריריים, ממש כמו עוגה ומצד שני הרבה יותר בריאים מדונאטס רגילים.
סופגניות דונאט עוגת בלילה

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 2/3 כוס חלב
  • 1/3 כוס וכף סוכר
  • 1/2 כפית חומץ תפוחים
  • 1 כף זרעי פשתן
  • 1 1/2 כפיות אבקת אפיה
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח

* אופציונלי לציפוי: סוכריות צבעוניות, קינמון, צימוקים, בוטנים, שוקולד צ'יפ… המקוריות בידכם!

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. מערבבים את זרעי הפשתן הטחונים עם כל המרכיבים הרטובים, חוץ מחומץ התפוחים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים היבשים, מוסיפים את החומץ לתערובת הרטובה ומיד מעבירים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה.
  4. מערבבים היטב אבל לא יתר על המידה, מעבירים לתבניות דונאטס משומנות קלות או לתבנית מאפינס ואופים 12 דקות.
  5. לאחר שהדונאטס מוכנים, מוציאים מהתנור ונותנים להם להצטנן – ומקשטים בזיגוג, אבקת סוכר, או כל תערובת מתוקה ושמחה שעולה על דעתכם.

למתכון המקורי
דונאטס בלילת עוגה חגיגית