דונאטס בננה

דונאטס אפויים בתנור על בסיס בלילת לחם בננות – banana batter donuts

מתכון לדונאטס בננה דביקים, לחים וחמים ישר מהתנור. יש כל כך הרבה אפשרויות לבלילות ושילובים שונים של דונאטים אפויים, והדונאטס האלה פשוט מושלמים, בעיקר כחטיף בוקר ליום נהדר.
דונאטס בננה 2

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3/4 כפית אבקת אפיה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות חלב
  • 1 1/2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1 1/2 כפות מיץ לימון
  • 1 חבילת סטיוויה
  • 2 כוסות עיסת בננהמודדים את הכמות אחרי שמועכים את הבננות
  • אופציונלי: שוקולד צ'יפס, אגוזי מלח או קוקוס גרוס.

* אם אתם מעוניינים בגרסה קלילה יותר אפשר להמיר את השמן ב 1/3 כוס חלב.

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים, ובקערה נפרדת מערבבים את המריכים הרטובים. לאחר מכן מערבבים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה.
  3. משתמשים במערבל ידני או מזלג ומקפידים לא לערבב יתר על המידה.
  4. אם יש לכם תבנית לדונאטס, שמנו אותה קלות והעבירו את הבלילה לתבניות. אם אין לכם תשתמשו בתבנית מאפינס
  5. אופים בתנור כ 30 עד 35 דקות, עד שקיסם עובר את מבחן הקיסם היבש. רק תקפידו לא לאפות יותר מדי, הדונאט האלה מושלמים כשהם טיפה לחים.

* ניתן להקפיא ושמור למועד אכילה מאוחר יותר
* כל ציפוי מתאים: קרם וניל, חלב קוקוס, חמאת בוטנים או "סתם" זיגוג סוכר.
למתכון המקורי
דונאטס בננה מוכנים
דונאטס בננה