גלידת Cherry Garcia – דובדנים עם שוקולד צ'יפס

מתכון לגלידה ביתית בטעם Cherry Garcia – דובדנים עם שוקולד צ'יפס. וכן, אתם צודקים יש לבן & ג'ריס גלידה בטעם הזה…

יש לי חולשה לקינוחים, בעיקר לקינוחים מושחתים… בגלל זה היה לי ברור שכמות הקינוחים באתר רק תלך ותגדל =)
אני חולה על גלידות של בן & ג'רי, ואני בטוח שלכל אחד מכם יש את הטעם האהוב עליו. ובגלל זה אני מקווה שהמתכון הזה יעודד אתכם להכין בעצמכם את הטעם האהוב עליכם.

המרכיבים:

  • 2 כוסות חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • קמצוץ מלח
  • 1 מקל וניל חצוי
  • 6 חלמונים
  • 1 כוס שמנת
  • 2 כוסות דובדבנים
  • 1 כוס ברנדי או ליקר דובדנים
  • 1 כוס שוקולד קצוץ

אופן הכנה:

  1. בסיר מביאים לרתיחה: חלב, 1/4 כוס סוכר, מלח, ווניל. עד אשר כל הסוכר מתמוסס ותוך כדי ערבוב, ומסירים מהאש.
  2. בקערה בינונית מקציפים את שארית הסוכר והחלמונים עד לקבלת קצף כמעט יציב. ומניחים בצד. מוציאים את מקל הוניל מהחלב
  3. מביאים את תערובת החלב לרתיחה, ובעזרת מצקת או כוס שופכים 1/2 כוס חלב חם לתערובת הביצים, תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים להוסיף חצאי כוס חלב כל פעם תוך כדי ערבוב עד שמטמיעים את שתי התערובות.
  4. שופכים את התערובת חזרה לסיר, ומבשלים על גבי להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ, עד שהתערובת סמיכה מספיק כדי לכסות את החלק האחורי של כף העץ, 5 עד 8 דקות ותוכלו להעביר אצבע על גבי החלק האוחרי של הכף כך שישאר סימן קבוע.
  5. שופכים את התערובת (חביצה יותר נכון) דרך מסננת דקה לתוך קערה, מערבבים פנימה את השמנת, ונותנים לתערובת להצטנן לחלוטין. מכסים ומעבירים למקפיא לשעה אחת לפחות.
  6. בסיר קטן מחממים את הדובדבנים והברנדי בחום בינוני. סה"כ כחמש דקות, עד שמתרכחים. במידה ויש לכם מכונת גלידה, זה השלב לשלב את כל המריכים ולנוח.
  7. במידה ולא, ואתם שותפים לרוב =) מוציאים את התערובת שבמקרר (גלידת וניל) והדובדבנים שהתבשלו והשוקולד צ'יפס, ומערבבים היטב. מחזירים למקרר ונותנים להתקרר לפחות שלוש שעות נוספות.
  8. זהו, יש לכם גלידת דובדבים ושוקולד או יותר נכון Cherry Garcia Ice Cream ביתית!

* מתנגד בתוקף אבל ניתן לשמור את העוגה בטמפ' החדר, מכוסה כמובן ליומיים שלמים.

למתכון המקורי
שוקולד ודובדנים:
cherry garcia ice cream 2cherry garcia ice cream 3
לגלידת Cherry Garcia
cherry garcia ice cream 1