מיני פוקצ'ות עם קמח מלא

מתכון פשוט ובסיסי למיני פוק'צות (60% קמח מלא) עליהן תוכלו לפזר את כל התוספות שאתם אוהבים

מפגש אפי נוסף של בית המאפה המשתנה במתכונת חדשה אך חסרה, בשילוב דחף מוזר אך משותף למאפים לא מתוקים הוביל לערב מיני פוקצ'ות מעולה.
את הקמח הרגיל החליף כמעט במלואו קמח מלא, וכמות התוספות הוכפלה אם לא שולשה =)
המתכון מספק כ – 2 מגשי אפייה של פוקצ'ות: 2 גדולות, 54 בינוניות או כ – 30 מיני פוקצ'ות.

המרכיבים:

  • 150 גר' קמח לבן
  • 350 גר' קמח מלא
  • 10 גר' שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 גר' מלחמשלבים רק אחרי הלישה הראשונית

התוספות: (המלצות בלבד)

  • קוביות פלפלים בצבעים שונים
  • טונה
  • עגבניות שרי
  • בצל
  • פטה ו/או בולגרית
  • זיתים
  • שמן זית
  • אבקות: צ'ילי, שום, פלפל, רוזמרין
  • מלח גס
  • חומץ בלסמי

אופן הכנה:

  1. חוץ מהמלח, בקערת מיקסר (מי שזכה) או בקערה רגילה מערבבים את כל המרכיבים היבשים. ממליץ תמיד ובחום לנפות את הקמח לתוך הקערה, מוסיף המון אווריריות לכל מאפה עם שמרים.
  2. מוסיפים את שמן הזית, ומתחילים ללוש או מפעילים את המיקסר עם וו לישה. לאחר הלישה הראשונית מתחילים להוסיף את המים בהדרגה ולא שוכחים להוסיף את המלח.
  3. לאחר כ -10 דקות של לישה במהירות בינונית במיקסר, או כרבע שעה של לישה ידנית, מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות בשמן זית. מכסים במגבת (ולא ניילון נצמד!) ומשאירים להתפחה עד להכפלת הנפח
  4. לאחר ההתפחה הראשונה, מחלקים את הבצק לכדורונים ונשאירים להתפחה נוספת מתחת למגבת כחצי שעה. לאחר חצי שעה, מרדדים כל כדורון לגודל הרצוי ומשאירים לתפיחה האחרונה לפני התוספות.
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות, ולא פחות. במידה ויש לכם מומלץ להשתמש באבן שמוט
  6. השלב השני הכי כיפי: מזלפים מעט שמן זית, מפזרים את האבקות ומעט מלח גס, ומשתגעים עם התוספות האהובות עליכם.
  7. את התבניות עם הפו'צות מעבירים לתנור שחומם מראש ל 10 – 15 דקות. ממליץ בחום 2 דקות אחרונות להפעיל את התנור על טורבו גריל על מנת לקבל קריספיות איכותיות באמת.
  8. השלב הכיפי באמת: מוציאים ואוכלים! (אין שלב ביניים של המתנה, פשוט לאכול ומהר =) )

* התפחת בצק:

  • בקערה משומנת קלות עם שמן זית במקרה של פוקצ'ות כדי למנוע הידבוק של הבצק לדפנות הכלי.
  • מכוסה בעזרת מגבת ולא ניילון נצמד, השמרים רוצים לנשום.
  • בוקס באמצע התפיחה הראשונית על מנת להוציא את האוויר הכלוא בבצק ולאפשר לשמרים להתרענן קצת.
  • להקפיד גם על שלבי ההתפחה המשניים. מאפשר לשמרים באמת לעבוד ולהתפיח את הפוקצ'ות כמו שצריך.

תוספות למיני פוקצ'ות
תוספות למיני פוקצ'ות

מיני פוקצ'ות קמח מלא מוכנות
מיני פוקצ'ות קמח מלא מוכנות