גאספצ'ו אבוקדו פשוט

אבוקדו ביום וגם אתם תהיו מאושרים – מתכון לגספאצ'ו ירוק , בעיקר בגלל האבוקדו =)

איפה היה האבוקדו כל השנים האלו אני לא יודע, אבל חסך עמוק בעקבות שנים של התנזרות מאבוקדו רק הגבירו את אהבתי לירק הירוק המדהים הזה!
אומרים על האבוקדו שהוא משמין, ואני אומר אז מה?!

מרכיבים:

  • 2 מלפפוניםקלופים וחתוכים
  • 1 בצל סגולמקולף וחתוך לקוביות
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 8 טיפות טבסקואו פלפל ירוק חריף לפי הטעם
  • 2 אבוקדו חתוכים לקוביות
  • 150 מ"ל חומץ אורז
  • מלח לפי הטעם
  • חופן כוסברה קצוצה לקישוט
  • שמן זית

אופן הכנה:

  1. לקצוץ באופן דק את המלפפון, הבצל הסגול והפלפלים הירוקים. מומלץ כמובן לקצוץ בעזרת סכין ולא מעבד מזון על מנת לקבל את המרקם קצת לעיס ולא עיסתי. את הירקות הקצוצים מעבירים לקערה.
  2. חצי מתערובת הירקות הקצוצים מעבירים למעבד מזון, מוסיפים את האבוקדו ומעבדים עם להב פלדה עד שמתקבלת תערובת אחידה ועשירה, דומה במרקם לפירה.
  3. את התערובת שהייתה במעבד המזון מחזירים לקערה עם הירקות הקצוצים ואליהם מוסיפים את החומץ ואת החריף – טבסקו או קצת פלפל ירוק חריף. מערבבים ומוסיפים מלח ותיבול לפי הטעם.
  4. מכסים ומקררים לפחות 4 שעות לפני שמגישים (נשמר במקרר עד שלושה ימים). מומלץ להגיש את הגספא'צו הירוק קר עם קצת שמן זית וכוסברה לקישוט.

למתכון המקורי
גספצ'יו ירוק