תבשיל שעועית קלאסי

אומנם זאת הגרסה הכי מפושטת, ומהירה וקצרה, אבל עדיין יש פה קצת עבודה =)
אבל התוצאה? שעועית חריפה – פשוט מדהים!

לא רק מקופסאות שימורים, ההבדל בטעם לא יתואר והמנה הזאת, בעיקר אם היא חריפה פשוט תענוג!

מרכיבים:

  • חצי קילו שעועית לבנה רגילה
  • 100 גר' חזה עוף או בשר בקר
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 3 כוסות מיץ עגבניות
  • 1/4 כוס קטשופ
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • טבסקו לפי יכולתכם
  • רטבים כמו צ'ילי
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 כפית חרדל טחון
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • פלפל שחור ומלח

אופן הכנה:

    1. בקערה גדולה, משרים את השעועית במים, כאשר מפלס המים צריך לעבור את השועית בשתי אצבעות. מכסים בפלסטיק נצמד ומשאירים להשרייה כ 7 עד 10 שעות (לילה).
    2. אפשר גם קצת לרמות אם מבשלים את השעועית במים ולאחר מכן דואגים לצנן אותה בנוזלים כשעה. לאחר שהשעועית התקררה מסננים אותה.
    3. בכל מקרה, ולא משנה מה, מתחילים את הכנת השעועית עם שעועית יבשה ומסוננן ממים!
    4. בסיר גדול שמים את השעועית, מוסיפים מים ככה שמכסים את גובה השעועית. ומביאים לרתיחה. מנמיחים את האש, וממשיכים לבשל כשעה עד שהשעועית רכה מאוד. מסננים את השעועית, אבל שומרים קצת מהנוזלים.
    5. חותכים את העוף או הבשר ומטגנים עם שמן זית בסיר גדול, שמונה עד עשר דקות. לאחר הטיגון מוצאים את הבשר לקערה נפרדת ומטגנים בסיר את השום ואת הבצל. כחמש דקות ולאחר מכן מוסיפים את השעועית, הבשר וכארבע כוסות מהנוזלים המסוננים של השעועית..
    6. ואז מתחילים להוסיף את כל שאר המרכיבים, אחד אחרי השני – מיץ / עגבניות מרוסקות, קטשופ, חומץ, סוכר והתבלינים החריפים והרגילים.
    7. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש, ועל גבי להבה נמוכה – עם מכסה!!!! תוך ערבוב מדי פעם עד שהתערובת סמיכה לחלוטין – כשעה של בישול לאחר הרתיחה.
    8. לאחר מכן, מורידים את המכסה וממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהתערובת ממש מתעבה, כשתעיים נוספות של בישול. וזהו!!!!!

למתכון המקורי