תבשיל עוף ברוטב קרמל ג'ינג'ר ושום


מתכון לתבשיל עוף ברוטב קרמל עשיר – של עוף שלם או כרעיים של עוף. התוצאה הסופית – עוף ברוטב קרמל, חומץ וסויה אדיר. לא להרגיש מאויימים מהסוכר!

מרכיבים:

  • 2 כפות שמן
  • 1 עוף שלם חתוךאו קילו עד קילו וחצי כרעיים
  • מלח ותבלינים לפי הטעם
  • 8 שיני שוםקלופות כמובן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • ג'ינגר (זנגוויל)מאוד לפי הטעם
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 2 בצלים ירוקיםגבעול ירוק ארוך

אופן הכנה:

  1. בסיר או מחבת עמוקה לחמם את השמן על להבה בינונית גבוה. ובמקביל לתבלן את העוף במלח ופלפל. לטגן את חלקי העוף חצי כמות כל פעם, עד שהחתיכות זהובות ומטוגנות היטב משני הצדדים, 6 עד 8 דקות מכל צד.
  2. לאחר שכל חתיכות העוף טוגנו והחלק החיצוני קריספי, מעבירים את העוף לצלחת. לאחר שהעוף הוצא מהמחבת מטגנים היטב, כשתי דקות, את שיני השום, ולהוסיף לצלחת העוף. לשפוך את שאריות השומן שיש במחבת.
  3. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית גבוהה ומוסיפים 1/2 כוס מים תוך כדי גירוד החתיכות השחומות שנוצרו. מוסיפים את הסוכר החום, ומערבבים עד להתמוססות. ממשיכים לבשל את מי הסוכר עד שהתערובת מסמיכה ומקבלים צבע ענבר עמוק, כ – 4 דקות סה"כ.
  4. מוסיפים בזהירות את החומץ (עלול לבעבע) וממשיכים לערבב. לאחר התייצבות התערובת מוסיפים את הג'ינג'ר, ציר העוף ורוטב הסויה. ממשיכים לבשל עד שמתחיל להצטמצם קצת, שוב כ – 4 דקות.
  5. מוסיפים את העוף, עם העור כלפי מעלה, לא שוכחים את השום ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל על חום נמוך עד שהעוף מבושל לחלוטין (20 עד 25 דקות)
  6. מוציאים את חתיכות העוף, מעבירים אותן לצלחת עמוקה ומכסים ברדיד כדי לשמור על החום של העוף.
  7. מביאים את הנוזלים של התבשיל לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים סמיכים כך שעוברים את *מבחן הכף כ 10 עד 12 דקות.
  8. מחזירים את העוף לתבשיל ומכסים היטב ברוטב הסמיך. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים עם התוספת שלכם

* להגשה עם אורז לבן פשוט, או הקטנייה האהובה עליכם.
* מבחן הכף (עץ) – על מנת לבדוק סמיכות של תבשיל / רוטב מכניסים כף לתבשיל ומוציאים אותה. הרוטב צריך להשאר דבוק לכף ולא לנזוק ואם מעבירים אצבע על החלק האחורית של הכף צריך להשאר סימן של האצבע שלכם בלבד (כמו קריעת ים סוף)
למתכון המקורי

עוף מקורמל
עוף מקורמל