תאנים צרובות עם דבש ורוזמרין

מתכון מיוחד לתאנים צרובות – שמן זית, דבש, רוזמרין וגבינה כחולה כלשהי.
שילוב טעמים חזקים, מתוק, קרמל, וגבינה חזקה פשוט טעים!!!

תאנים צרובות בתנור עם דבש, רוזמרין עם גבינה כחולה (גורגונזולה או רוקפור)
התאנים נצרבות בחום של 250 מעלות, עד שהן קריספיות והן ממש מתחילות להתכרמל.
הצריבה הזאת נותנת לתאנים טעם מתוק אך מתובלן. עם קצת דבש וגבינה כחולה עזה השילוב פשוט מושלם כתוספת חמה או מנה קטנה בערב עם יינות
תאנים צרובות

המרכיבים

  • 15 תאנים בשלות אך לא רכות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות עלי רוזמרין
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל טחון
  • דבש לפי הטעם
  • גבינה כחולה לפי הסוג והטעם האהוב עליכם
  • לחם עם כפרי או דגנים כלשהו

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור לחום של 230 מעלות.
  2. לשטוף ולייבש את התאנים. לאחר מכן לחתוך את הראש, והחלק התחתון ולחצות .
  3. להעביר את התאנים לקערה ולהוסיף את שמן הזית, רוזמרין, מלח ופלפל ומערבבים עד שכל התאנים מתובלנות באופן אחיד.
  4. מעבירים את התאנים לתבנית אפייה, מפזרים אותם באופן אחיד, ומוודעים שהתאנים עם החלק של החתך כלפי מעלה (החלק המועגל כלפי מטה)
  5. צולים את התאנים כחצי שעה, כאשר מסובבים את תבנית האפייה במהלך זמן האפייה.
  6. צריך להעיף מבט בתאנים אחרי מחצית הזמן, כי כמות הנוזלים בתאנים משתנה לפי העונה ואנחנו לא רוצים שהם יצלו יתר על המידה.
  7. אל פחדו אם התאנים מתחילות לקבל צריבה בקצוות, זה בדיוק מה שנותן את הטעם הכרמלי המיוחד של המנה הזאת.
  8. מוציאים לאחר חצי שעה, מגישים את התאנים חמות, עם גבילה כחולה מגורדת מעל, עם לחם כפרי בצד, וזילוף דבש לפי הטעם =)

למתכון המקורי