שקשוקה רוסית אמיתית

שקשוקה לחבר'ה

מתכון לשקשוקה הקלאסית, מתאים במיוחד למפגש חבר'הביום שישי בבוקר או שבת בצהריים . המתכון לשקשוקה הוא מתכון "נקי" וניתן להוסיף לכמויות של הבצל, השום, או התבלינים השונים. למשל, יש שאוהבים בצל בשקשוקה שלהם, אני מאוד אוהב שקשוקה בבצל שלי!

מרכיבים:

  • 9 עגבניות
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 ראש שוםלפחות 5 שיני שום טובות
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן בזיליקום טרי
  • 12 ביציםשקשוקה לחברה זוכרים?
  • 3 כפות מים
  • מלח, פלפל, תבלינים
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ דקאופציונלי בלבד אבל תורם המון

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת כל המרכיבים, ובעיקר המורכב שבהם: עגבניות קלופות (אפשר לעשות עם עבגניות מרוסקות, אבל לפחות פעם אחת כדאי לנסות עם עגבניות טריות)
  2. קולפים עגבניות וחותכים לקוביות גסות
  3. קוצצים את: הבצל, שום ,הפלפל החריף ועלי הבזיליקום.
  4. מחממים שמן זית במחבת גדולה. עדיף שיהיה מכסה למחבת שבוחרים
  5. מטגנים באותה מחבת אבל קצת בדירוג: קודם רק את הבצל, מוסיפים אחרי דקה את השום, ורק לאחר מכן את הפלפל החריף
  6. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ לטיגון קצר מאוד
  7. מוסיפים את העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה
  8. מנמיכים את האש, ושוברים את הביצים אחת אחת, לשמור עליהן שלמות, כן?
  9. לשילקולכם! שימוש במכסה בשביל המחבת
  10. השקשוקה מוכנה כשהחלבון יציב והחלמון רך עדיין