שניצל דג פורל פריך

מתכון מושקע מאוד למנת שניצל דג טעימה מאוד, משביעה מאוד ובאופן מפתיע בלי יותר מדי בלגן מסביב. שילוב מרכיבים שפשוט עובדים טוב אחד עם השני.

המתכון הזה מספיק ל 4 – 6 מנות אישיות, ובזמן עבודה של 20 דקות, ובישול של 40 דקות אתם מקבלים מנת שניצל דג קריספית פשוט מדהימה.
אה, כן… וגם מרכיב שהופתעתי למצוא בארץ – Spaetzle | בצקניות צרובות במחבת

מרכיבים לשניצל פורל:

  • 4 חתיכות פילה דג פורל
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 ביצה טרופה + 1/4 כוס מים
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חמאה

מריכיבים ל Spaetzle:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפות חמאה

מרכיבים לרוטב שמנת:

  • 1 בצל שאלוט או בצל סגול בינונימקולף וקצוץ דק
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 כוסות שמנת בישול
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות צלףכן, יש אותו בשוק!
  • 2 כפות חרדל עם גרעיניםידוע גם כחרדל דיז'ון
  • 1 כף עלי קורנית טריים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת ה Spaetzle: מערבבים את כל המרכיבים היבשים, ולאחר מכן מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים. מערבבים היטב עד שמקבלים מרקם שדומה לבלילה של פנקייק.
  2. במקביל מביאים סיר של מים לרתיחה ומוסיפים קמצוץ מלח. משתמשים במסננת עם חורים גדולים. שופכים קצת מהבלילה למסננת, כך שטיפות של הבלילה יפלו למים הרותחים.
  3. מבשלים כחמש דקות או עד שהשפצל מוכן לגמרי. יש לעשות את זה בשלוש נגלות של הבלילה ולא בבת אחת. כל נגלה של שפצל מעבירים לקערה עם מי קרח. כאשר הם הצטננו מסננים מהמים.
  4. כאשר רוצים להמשיך בהכנה, מחממים מחבת עמוקה על על להבה בינונית גבוהה, מוסיפים 2 כפות חמאה, וכאשר החמאה נמסה מוסיפים את השפצל. מטגנים היטב עד שכולו זהוב.
  5. אפשר להגיש את השפצל כמו שהוא מסיר המים הרותחים, אבל הטיגון הנוסף נותן לו מרקם קריספי שאי אפשר לסרב לו…
  6. להכנת שניצל הפורל: מכינים שלוש צלחות עמוקות: אחת עם קמח, השנייה עם ביצים טרופות, ואחת עם פירורי הפנקו והמלח. בשלושה שלבים – קימוח, טבילה בביצים ואז בפירורי הלחם.
  7. לאחר ששניצלי הפורל מוכנים, מניחים אותם בצד למספר דקות. ההמתנה עוזרת לפירורים להידבק טוב יותר לפילה הדג.
  8. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שתי כפות חמאה, וכאשר החמאה התמוססה מטגנים 3 – 5 דקות מכל צד, עד שהניצלים זהובים ויפים. חשוב לא להעמיס את המחבת בשניצלים, עדיף לטגן בשתי נגלות.
  9. ולרוטב השמנת: מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא משנה את הצבע, לצבע שקוף. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים עד שכמעט כל הנוזלים מתנדפים. בשלב הזה מוסיפים את השמנת ומצמצמים בחצי. מוסיפים את שארית המרכיבים לאחר הצמצום ומתבלנים במלח ופלפל.
  10. מגישים את השניצל והשפצל חמים, מכוסים בכמות נכבדה של רוטב שמנת.

למתכון המקורי

הכנת שניצל הפורל בשלוש צלחות עמוקות
הכנת שניצל הפורל בשלוש צלחות עמוקות

הכנת השפצל - מסננת גסה, בלילה וסיר של מים רותחים
הכנת השפצל – מסננת גסה, בלילה וסיר של מים רותחים