שניצלונים בסגנון איטלקי

שניצלונים בסגנון איטלקי
גם אני הייתי סקרן לגלות מה זה בדיוק אומר – בסגנון איטלקי, הרי שניצל זאת מנת הדגל שלנו!

המרכיבים:

  • 1 כוס רוטב איטלקי מים, חומץ או מיץ לימון, שמן זית, פלפל חתוך, קצת סוכר או דבש ותבלינים לפי הטעם: אורגנו, שומר, שמיר ומלח. שום ובצל להשיקולכם.
  • 1 ק"ג חזה עוף ללא עצמות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כפית אבקת צ'ילי חריף
  • 1 כוס קמח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 1/2 כוסות סודה לשתייה
  • 1 1/2 כוסות פירורי פנקושדרוג קלאסי לפירורי לחם
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית בזיליקום מיובש
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • שמן שמתאים לטיגון
  • 2 כוסות רוטב עגבניות איטלקי עגבניות, שום, תבלינים ירוקים ובצל.
  • אתם תצטרכו גםכוס, קערה או שקית להשרייה של חזה העוף, קערה בינונית וגדולה לערבוב, צלחת, מחבת גדולה, ותבנית רשת לצינון.

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת חזה העוף על ידי חיתוך הנתחים לחתיכות בגודל ביס, ואת החתיכות מניחים בקערה או בשקית אטומה.
  2. מוסיפים את הרוטב מרינדה האיטלקי, שום ואבקת הצ'ילי על חתיכות העוף. מערבבים היטב עד שכל חתיכות העוף מכוסות היטב עם הרוטב.
  3. מכסים את הקערה או סוגרים את השקית ומעבירים למקרר. מומלץ להשרות לפחות שעתיים ועד 24 שעות. ככל שהעוף ישהה יותר זמן במרינדה כל הטעמים יוטמעו בעוף טוב יותר ויהיו מורגשים יותר.
  4. כאשר אנחנו מוכנים להתחיל לעבוד על השניצלונים, מכינים את הבלילה על ידי ערבוב של הקמח, הקורנפלור והסודה בקערה.
  5. בקערה נפרדת או בצלחת עמוקה מערבבים בעזרת מזלג את פירורי הפנקו, המלח הבזיליקום והאורגנו.
  6. מוציאים את המרינדה והעופות, ובעזרת מזלג לוקחים חתיכה, נותנים לרוטב העודף לטפטף, טובלים את חתיכת חזה העוף בקערה עם הבלילה, ולאחר מכן מעבירים לפירורי הפנקו.
  7. את השניצלון המצופה מעבירים לצלחת, וממשיכים בהכנת שאר השניצלונים לפני שמתחילים לטגן.
  8. מחמים מחבת עם שמן לחום בינוני גבוה. כאשר המחבת חמה מתחילים לטגן את השניצלונים בקבוצות של כשישה שניצלונים. החום בדיוק מתאים אם השמן מבעבע אבל ללא השפרצות לכל הכיוונים.
  9. הופכים את השניצלונים כאשר הם זהובים, כשתיים שלוש דקות לכל צד – ולא יותר! תנסו להפוך אותם רק פעם אחת, ולא להפוך אותן מספר פעמים – בכך תשמרו על הקריספיות של השניצלונים ותמנעו שמנוניות מיותרת.
  10. את השניצלונים המוכנים מעבירים לרשת צינון או לנייר סופג. עדיף רשת צינון כי השמן העודף ינזל והשניצלים ישמרו על הקיספיות שלהם ולא "ירטבו". כמובן לשים נייר סופג למטה בכל מקרה.
  11. להגיש את השניצלונים חמים עם רוטב מרינרה – רוטב עגבניות שחומם מעט או קטשופ, מיונז וצ'ילי מתוק מעורבבים!

למתכון המקורי

שניצלים ושניצלונים הם בהחלט אחת המנות האהובות בארץ, ובעולם כולו.
פשוט ומהיר להכנה, מתאים לכל אירוע או אירוח, סתם ארוחת ערב, חניכת דירה או יום הולדת של הילדים.
הילדים הובילו את מהפכת השניצלונים – הפיכת השניצל לחתיכות "BITE SIZE" במידות קטנות יותר אבל יותר פירורי לחם!
במתכון הזה נעשה שימוש ברוטב מרינדה איטלקי על מנת להשרות ולתבלן את השניצל טרם הכנתו. מכאן גם השם – שניצלונים בסגנון איטלקי
כל שניצלון מלא בטעמי ובריח תיבול איטלקי מרענן.

מאוד קל להכין את המנה, כל עוד אתם מרגישים בנוח עם שלב הטיגון. המרינדה מצריכה טיפ טיפה השקעה, אבל ניתן להכין אותה כבר בבוקר, או אפילו עדיף בערב קודם.
עד שתהיו מוכנים להכין את השניצלונים, חזה העוף יספוג את כל הטעמים והמיצים של המרינדה האיטלקית.
הכנת השניצלונים והטיגון שלהם לוקח מספר דקות בלבד, ואם אתם בוחרים להשתמש ברוטב מוכן למרינדה, ההכנה אפילו פשוטה ומהירה עוד יותר

למתכון המפורט עם תמונות:

משרים את חתיכות חזה העוף ברוטב מרינדה איטלקי פשוט
משרים את חתיכות חזה העוף ברוטב מרינדה איטלקי פשוט

מכינים את הבלילה של הסודה, הקמח והקורנפלור
מכינים את הבלילה של הסודה, הקמח והקורנפלור

בקערה נפרדת מכינים את תערובת הפירורים
בקערה נפרדת מכינים את תערובת הפירורים

טובלים חתיכה של חזה עוף בבלילה
טובלים חתיכה של חזה עוף בבלילה

ולאחר מכן מעבירים את החתיכה לפירורי הפנקו והתבלינים
ולאחר מכן מעבירים את החתיכה לפירורי הפנקו והתבלינים

ממשיכים כך עד שכל השניצלונים מוכנים לטיגון
ממשיכים כך עד שכל השניצלונים מוכנים לטיגון

מטגנים את השניצלונים בקבוצות קטנות כדי לא להוריד את החום ולטגן באופן אחיד
מטגנים את השניצלונים בקבוצות קטנות כדי לא להוריד את החום ולטגן באופן אחיד

מטגנים כשתי דקות מכל צד, ומנסים להפוך רק פעם אחת
מטגנים כשתי דקות מכל צד, ומנסים להפוך רק פעם אחת

מצננים את השניצלונים על גבי רשת או על גבי נייר סופג
מצננים את השניצלונים על גבי רשת או על גבי נייר סופג

מגישים מהר וחם עם רוטב עגבניות מחומם מעט.
מגישים מהר וחם עם רוטב עגבניות מחומם מעט.