ריזוטו פיטריות ואספרגוס

מתכון של השף חיים סולומון לריזוטו פטריות שמנת עם פרמזן בדיוק כמו שריזוטו צריך להיות – מושחת עשיר וטעים!

אפילו לא היה סיכוי שאני אספיק לצלם, אז זה הכי טוב שלי הפעם, מנה פשוט מושלמת!

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג ריזוטו
  • 1.5 ליטר ציר מרק ירקות / עוף
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 חבילות פטריות שמפיניון
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 100 גר' חמאה
  • 50 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 חב' אספרגוס חלוט
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 שיני שום

אופן הכנה:

  1. מטגנים בצל ושום ב -50 גר' חמאה עד שהבצל משנה צבע ומתחיל להיות שקוף.
  2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות. מוסיפים את היין ומבשלים עד לאידוי הנוזלים.
  3. מוסיפיםפ את האורז, מערבבים קלות ומוסיפים נוזלים בהדרגה (כל פעם מצקת וחצי עד לספיגת כל הנוזלים), תוך כדי המשך ערבוב. התהליך אורך כ 20 עד 25 דקות.
  4. בתום הבישול מוסיפים 50 גר' חמאה והגבינות ומערבבים.
  5. נותנים לאורז לנוח כ -3 דקות, מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים אספרגוס קצוץ ובצל ירוק, ומזליפים מעט שמן זית. מתבלים במלח ים ומגישים!

תודה רבה לשף חיים סולומון על ההיכרות הקרובה והטעימה עם ריזוטו פטריות עשיר!