רביולי אפונה עם שמנת רוזמרין

מתכון לרביולי אפונה עם שמנת רוזמרין. רק קצת מרכיבים פשוטים וטריים, ושילוב טעמים שמח ועשיר של, טוב אי אפשר לקרוא לזה אחרת – אפונים!

כדי לקבל את הטעמים האלה אנחנו נשלב שלושה סוגים של אפונים. וכמובן השלב שבו נשקיע הכי הרבה הוא במילוי לרביולי.

מרכיבים לשמנת רוזמרין:

  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 2 ענפים של רוזמרין
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם
  • כפית של אבקת מרקלפי המתכון המקורי – 4 פרוסות בייקון

אופן הכנה:

  1. בסיר בישול קטן מביאים לרתיחה את השמנת, השום, כפית אבקת המרק, והרוזמרין. מנמיחים את הלהבה ומצמצמים כשש דקות. השמנת צריכה בזמן הזה להסמיך. מכבים את האש לחלוטין ונותנים לשמנת לשבת.
  2. לאחר שהשמנת נחה, מסננים את הרוטב ממוצקים, מתבלנים במלח ובפלל, ומביאים לטמפרטורת החדר
  3. אם בחרתם להשתמש בבייקון – מטגנים את פרוסות הבייקון היטב עד שהחתיכות קריספיות. מנגבים בנייר סופג את השמן העודף וקוצצים את הפרוסות לחתיכות דקות דקות. ומניחים בצד עד להגשה.

מרכיבים לרביולי אפונה

  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כוס בצלי שאלוט קצוציםאפשר להשתמש בבצל סגול רגיל
  • 1 1/2 כוסות אפונה אנגלית
  • 1 כוס אפונה נוספת לבחירתכם
  • 1 חופן עלי פטרוזיליה קוציצים
  • 1 כוס מים
  • 1/3 כוס יין לבן יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • בצק רביולי מוכןעדיף בצק כיסונים
  • 1 ביצה טרופה קלות
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כוס ציר עוף

אופן הכנה:

  1. על גבי מחבת מחמים את השמן, ומטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל משנה את הצבע שלו (נעשה שקוף) כ 4 – 5 דקות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד שתיים שלוש דקות.
  2. תהליך ההכנה מאוד פשוט – ותלוי בסוג האפונים שיש לכם. אם יש לכם אפונים שלא הופרדו עליכם להניח אותם בקערה עם מים רותחים. ולהתחיל להתעסק איתם רק כשהמים הגיעו לטמפרטורת החדר.
  3. אם יש לכם אפונים מופרדות. מעבירים את כל סוגי האפונים לסיר, מוסיפים להם את חצי חופן של פטרוזיליה, מים, היין, מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים על להבה בינונית עד שחצי מכמות הנוזלים מצטמצמת. ולאחר מכן נותנים לאפונה להצטנן. כאשר הצטננו מעט, מועכים את האפונים לפירה – כדאי במעבד מזון
  4. מתחילים בהכנת הרביולי: מניחים לפניכם את בצק הכיסונים בקבוצות. מברישים את הקצוות בקצת ביצה טרופה, ובכל מרכז של רביולי עתידי מניחים כף של תערובת האפונים. לסיים בהנחה של עלה כיסון רביולי נוסף מלמעלה ולהצמיד את קצוות הרביולי עד לאטימה של פירה האפונים.
  5. במידת הצורך ניתן להשתמש ב"רינג" או טבעת עוגיות על מנת לתת גודל אחיד לכל הרביולי, או להשאיר כך למראה כפרי / ביתי יותר.
  6. ממשיכים בתהליך הכנת הרביולי עד שמילוי האפונים נגמר (מספיק לכשלושים כיסוני רביולי)
  7. מרתיחים סיר עם מים מומלחים, ועובדים בקבוצות של רביולי (כדי לשמור על טמפ' מים גבוהה). כל פעם מבשלים מספר רביולי כשתי דקות, עוד עד שהם צפים לפני המים, אם יש לכם ספק.
  8. כשהרביולי מוכנים, מוציאים אותם לכלי מוארך בו הם יוכלו לשכב זה לצד זה… מומלץ לכסות את הצלחת בנייר אלומיניום כדי לשמור על החום של הרביולי.
  9. כשכל הרביולי מוכנים, מחממים מחבת גדולה ועליה ממיסים את החמאה, עד שהיא כולה התמוססה אבל לא משנה עדיין גוון. בשלב הזה מוסיפים ציר עוף ואת הרביולי תוך כדי ערבוב / הקפצה זהירה עד שהם חמים ומכוסים היטב – כשלוש דקות סה"כ.
  10. בקעריות או צלחות ההגשה מוזגים לתחתית קצת מהרוטב, ממקמים 4 – 5 רביולים ומוסיפים מלמעלה מרוטב הרוזמרין ואת החצי השני של הפטרוזילה הקצוצה (והבייקון הקצוץ)
  11. מחזשלכם

*כמובן שאם אין בררה גם קופסת שימורים, או שימורים קפואים יכולים לספק את הסחורה, אבל המלצתי: אם כבר, אז כבר!
למתכון המקורי

אופן הכנה עם קצת תמונות:

תערובת אפונים ירוקים טריות
תערובת של כל האפונים הירוקים שיש לנו מחכים בקערה

מועכים את תערובת אפונים ירוקים טריות
מועכים את תערובת האפונים ירוקים טריות

הכנת רביולי אפונים ירוקים
הכנת רביולי אפונים ירוקים

רביול אפונה ירוקה
רביול אפונה ירוקה

רביולי אפונים ירוקים ורוטב רוזמרין
רביולי אפונים ירוקים ורוטב רוזמרין