צי'פס בטטה אפויים עם רוזמרין ושום

מתכון לצ'יפס בטטה אפויים בתנור עם תיבול תואם טבעי ממש של רוזמרין ושום ואפשרות לטוויסט בעזרת דיפ מעניין.

מדי פעם לכל אחד מאיתנו בא לאכול משהו טעים ולא בריא. לי, זה קורה המון פעמים דווקא עם מאודברור דווקא לצ'יפס…
המתכון הזה הוא "פשרה" פתרון בריא ומאוד מאוד טעים לדחף הזה – ציפ'ס בטטה בתנור (מינימום שמן) עם אפשרות שדרוג מדהימה 😉

מרכיבים:

  • 1/2 כפית עלי רוזמרין קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • שן שום אחת
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 220 מעלות. ומתחילים בהכנת הרוטב: בעזרת עלי ומכתש מועכים את השום, המלח ועלי הרוזמרין עד לקבלת מחשה אחדיה. אם אין לכם עלי ומכתש (לגיטימי) תשמשו בקערה ומזלג כדי למעוך את כל המרכיבים. בקערה קטנה לערבב את שמן הזית והמשחה שהתקבלה.
  2. בעזרת קולפן לקלף את הבטטות ולחתוך כל מה שלא הייתם רוצים לאכול, ולחתוך את הבטטה לחתיכות בצורת צ'יפס. להעביר את הבטטה שחתכתם לקערה גדולה ולערבב היטב עם הרוטב שהכנתם.
  3. לפרוס את חתיכות הבטטה על גבי תבנית עם נייר אפייה, עדיפות כך שהצ'יפסים לא יהיו בערימה.
  4. אופים את הבטטה במשך 30 -35 דקות, ובודקים מדי 10 דקות כדי לוודא שכל הבטטה מקבלת גוון אחיד. ומדי פעם לבדוק גם מלמטה שהם מקבלים את אותו הגוון.
  5. אם הבטטה משחימה יותר מהר למטה, תהפכו אותה, ולהפך.

* שתי בטטות בינוניות יספיקו לשניים עד שלושה אנשים (כמנה ראשונה כן…) אבל אפשר להוסיף אפילו בטטה נוספת ללא צורך בהגדלת כמות הרוטב.
אם אתם מעוניינים להכין מנה למספר אנשים, הגדילו גם את כמות הבטטה והרוטב אבל תשתמשו בשתי תבניות כדי שהבטטה תהיה מוכנה באופן אחיד.

דיפ לצ'יפס – Buttermilk Blue Cheese Dressing

צ'יפס הבטטה האלה מושלמים איך שהם,אבל הרוטב (דיפ) הזה ישדרג אותם כל כך!
צ'יפס בטטה עם רוטב גבינה כחולה

  • 60 גרם גבינה כחולה (רוקפור למשל)לפורר את הגבינה בעזרת הידיים
  • 1/4 כוס מיונס
  • 1/4 כוס ריוויון או יוגורט טבעי
  • קורט אבקת שום או בצל

מערבבים היטב עד שכל הגבינה מפוזרת באופן אחיד עם שאר המרכיבים וואלה!! רוטב חמוץ מדהים לצ'יפס הבטטה שלכם!

למתכון עם תמונות מפורטות של שלבי ההכנה:

לערבב היטב עלי רוזמרין קצוצים היטב עם שן שום ומלח
לערבב היטב עלי רוזמרין קצוצים היטב עם שן שום ומלח

לערבב בקערה קטנה את משחת השום והרוזמרין עם שמן זית
לערבב בקערה קטנה את משחת השום והרוזמרין עם שמן זית

לפרוס את הבטטה לפרוסות בעובי של סנטינטר בערך, אפשר קצת יותר
לפרוס את הבטטה לפרוסות בעובי של סנטינטר בערך, אפשר קצת יותר

חותכים שתי פרוסות בבת אחת לצ'יפסים
חותכים שתי פרוסות בבת אחת לצ'יפסים

להעביר את הצ'יפס שחתכתם לקערה ולשפוך מלמעלה את התיבול
להעביר את הצ'יפס שחתכתם לקערה ולשפוך מלמעלה את התיבול

לערבב היטב את הצ'יפס עד שכל הבטטה מכוסה היטב ברוטב
לערבב היטב את הצ'יפס עד שכל הבטטה מכוסה היטב ברוטב

לפזר באופן אחיד ובשכבה אחת את הצי'פס
לפזר באופן אחיד ובשכבה אחת את הצי'פס

לאפות כחצי שעה ולבדוק מדי פעם שהם נעשים שחומים באופן אחיד
לאפות כחצי שעה ולבדוק מדי פעם שהם נעשים שחומים באופן אחיד

מתכון מקורי