פלאפל בטטה אפוי

מתכון לפלאפל בטטה פיקנטי. כף שמן אחת, אפייה בתנור, ורק מרכיבים טריים. אפשר לקרוא לזה אפילו פלאפל בטטה בריא!

מהיום שראיתי את המתכון, היה לי ברור שאני גם אכין פלאפל בטטה, רק עם קצת חריף וקצת שום.
התוצאה, פלאפל בטטה פשוט להכנה ואפילו עונה להגדרה של מתכון צמחוני, טבעוני ובריא.
והכי חשוב, תכלס, טעים!!!
40 כדורונים בגודל שני ביסים כל אחד

מרכיבים:

  • 2 בטטות בינוניות1,300 גר'
  • חומוס שהושרה במהלך הלילה1 ק"ג אחרי השרייה, 1/2 בערך לפני הרייה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1 כפית כמון
  • צרור פטרוזיליה קצוץ
  • מיץ מחצי לימוןאו מלימון אחד קטן
  • כף קמח מלא / רגיל
  • כף שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. משרים את החומוס במהלך הלילה, או לפחות למשך שמונה שעות. כאשר מומלץ במידת היכולת להחליף את המים שבהם הם מושרים. מרתיחים מים בשני סירים באחד מבשלים את החומוסים, ובינתיים מתחילים בהכנת הבטטה: קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות ומבשלים בסיר השני
  2. בזמן שהבטטה והחומוסים מתבשלים מכינים את תערובת התבלינים: קוצצים את הפטרוזילה, הפלפל החריף, והשום ומערבבים בקערה גדולה יחד עם שאר המרכיבים.
  3. לאחר הבישול של הבטטה והחומוסים מסננים, ושוטפים מעט. מעבירים לקערה של התבלינים ומערבבים היטב
  4. בעזרת מועך תפוחי אדמה (נו המכשיר שעושים איתו פירה) או מעבד מזון מועכים את התערובת / מעבדים אותה עד שמתקבל המרקם הרצוי. אני השתמשתי במעבד מזון ובפולסים מהירים וקצרים עד שקיבלתי מרקם גרגירי.
  5. מחממים תנור ל 170 מעלות, ובזמן הזה עושים את כדורוני הפלאפל – מומלץ להיעזר בכלי עם מים על מנת להרטיב את הידיים כדי שהעיסה לא תידבק לידיים.
  6. מכיניסים את הכדורונים ל 20 דקות לתנור, וחמש דקות נוספות על טורבו / גריל כדי לקבל קצת קראנ'ציות ומעטפת שחומה מעט. סה"כ 25 דקות בתנור
  7. מצננים ממש מעט ואוכלים!

* טחינה מתאימה בול לכדורוני הפלאפל האלה

קצת תמונות:

כל מרכיבי הפלאפל בטטה
כל מרכיבי הפלאפל בטטה

מכינים את הבטטות
מכינים את הבטטות

קולפים את הבטטות
קולפים את הבטטות

חותכים את הבטטה לקוביות
חותכים את הבטטה לקוביות

מבשלים את הבטטה והחומוס
מבשלים את הבטטה והחומוס

עד שגם החומוס וגם הבטטה רכים
עד שגם החומוס וגם הבטטה רכים

מתחילים בתיבלון של הפלאפל - פטרוזיליה
מתחילים בתיבלון של הפלאפל – פטרוזיליה

קוצצים את הפטרוזיליה דק דק
קוצצים את הפטרוזיליה דק דק

קצת טעם בפלאפל - פלפל ירוק חריף
קצת טעם בפלאפל – פלפל ירוק חריף

מוציאים את הגריעינים
מוציאים את הגריעינים

קוצצים דק את הפלפל החריף
קוצצים דק את הפלפל החריף

מערבבים את כל מריבי התיבול ביחד - פטרוזיליה, פלפל חריף, שום, קמח, מלח ופלפל, שמן זית וכמון
מערבבים את כל מריבי התיבול ביחד – פטרוזיליה, פלפל חריף, שום, קמח, מלח ופלפל, שמן זית וכמון

כל המריכים של הפלאפל בטטה, לפני הערבוב הראשוני
כל המריכים של הפלאפל בטטה, לפני הערבוב הראשוני

טחינה וערבוב ראשונים בעזרת מזלג
טחינה וערבוב ראשונים בעזרת מזלג

נעזרתי במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי
עזרתי במעבד מזון עד לקבלת המרקם הרצוי

אני אהבתי את המרקם הגרגירי, צ'אנקי
ני אהבתי את המרקם הגרגירי, צ'אנקי

עושים מהתערובת כדורוני פלאפל
עושים מהתערובת כדורוני פלאפל

נותנים לפלפל בטטה להתקרר ממש מעט
נותנים לפלפל בטטה להתקרר ממש מעט

פלאפל בטטה
פלאפל בטטה