פירה תפוחי אדמה פשוט

פירה תפוחי אדמה מתאים כמעט לכל מנה בשרית, ומה שבטוח, תמיד מחמם את הלב.
לפניכם המתכון הפשוט והבסיסי ביותר לפירה, במקרה הזה עם תפוחי אדמה עם קליפה אדומה. משאירים את תפוחי האדמה עם הקליפה כדי לקבל קצת יותר סיבים תזונתיים וטעם.

מרכיבים:

  • 500 גר' תפוחי אדמהעם הקליפה חצויים
  • 2 כפות חמאה
  • 1/4 כוס חלב
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. להביא סיר מים מומלחים מעט לרתיחה, ככף מלח לכל הסיר
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה רכים אבל עדיין קשיחים – סה"כ כ 10 דקות. ומסננים
  3. מערבבים באותו הסיר את תפוחי האדמה, החמאה, החלב ותבלינים לפי הטעם.
  4. מועכים היטב עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לפי סדר עולה של זמן מעיכה – מיקס חשמלי > מועך פירה > מזלג

* ניתן להוסיף מגוון תוספות שישדרגו את הפירה: בצל מטוגן, פטריות, בטטה ועוד המון דברים טעימים….
למתכון המקורי

מבשלים את חצאי תפוחי האדמה בסיר עם מי מלוחים מעט
מבשלים את חצאי תפוחי האדמה בסיר עם מי מלוחים מעט

מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים חמאה וחלב
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים חמאה וחלב