פיצה

מינימליזם זה הכל

אני באמת לא יודע איך איך הכנתי פיצות עד היום…
היו לא מעט, ואני מודה, הן היו טעימות, אבן שמוט או לא, אבל בעזרת מתכון הפיצה באפייה כפולה מתקבלת אחת הפיצות אם לא ה!

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2.5 כוסות מים פושרים600 מ"ל
  • 50 גר' שמרים
  • כף סוכר
  • צרור בזיליקום
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מוצרלה מגורדת
  • רוטב עגבניות

אופן הכנה:

  1. לקערת מיקסר מעבירים: קמח, סוכר, שמן זית ושמרים. לשים מעט ומוסיפים מלח ומים – בהתחלה 2 כוסות וממשיכים להוסיף במידת הצורך.
  2. ממשיכים ללוש עד שמתקבל בצק רך. מתפיחים 40 דקות בקערה משומנת קלות. משמנים קצת את הבצק מלמעלה, ומכסים במגבת ולא ניילון נצמד!
  3. לפני המשך העבודה, מחממים תנור לחום של 220 מעלות עם אבן שמוט במידה ויש לכם
  4. מרדדים את הבצק, ועכשיו המתכון מתפצל לשניים (פלופי פלופי) המשך הכנת המתכון בשיטה ה"חדשה" או השיטה הרגילה – השינה והטובה.
  5. אפייה כפולה: לאחר הרידוד של הבצק, אופים רק את הבצק כ – 4 דקות, מוציאים מהתנור מורחים מעט שמן זית ואז מוסיפים את רוטב העגבניות, הגבינה והתוספות, וממשיכים לאפות כ -12 דקות נוספות.
  6. אפייה רגילה: מורחים מעט רוטב עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ותוספות לפי בחירתכם, אופים בחום של 200 מעלות סה"כ 15 – 18 דקות
  7. התוספות המנצחות של הערב (במחינתי בלבד =) ): רוטב עגבניות, שום, בזיליקום חי, צ'ילי, בזיליקום יבש, בצל, גבינה בולגרית וגבינת מוצרלה, אה…וקצת טבסקו!

* מינימליזם מנצח – בצק דק ופריך, מעט רוטב וקצת טוספות בהחלט הפיצות היותר טובות.

אופן הכנה עם קצת תמונות:

לאחר התפיחה מכדררים כל אחד מרבעי הבצק ונותנים לנוח
לאחר התפיחה מכדררים כל אחד מרבעי הבצק ונותנים לנוח
מתחילים לרדד את הבצק בעזרת הידיים
מתחילים לרדד את הבצק בעזרת הידיים
מרדדים את הבצק עד לגודל המגש שלכם
מרדדים את הבצק עד לגודל המגש שלכם
מכינים קמח בצד - אם יש כדאי להשתמש בקמח תירס בשלב האחרון - נותן קראנצ'יות מדהימה
מכינים קמח בצד – אם יש כדאי להשתמש בקמח תירס בשלב האחרון – נותן קראנצ'יות מדהימה
אופן ההכנה ה"סטדנרטי" - מורחים רוטב עגבניות
אופן ההכנה ה"סטדנרטי" – מורחים רוטב עגבניות
מוסיפים את התוספות האהובות עליכם - פלפלים קלויים ובולגרית אולי?
מוסיפים את התוספות האהובות עליכם – פלפלים קלויים ובולגרית אולי?
מוציאים מהתנור ונותנים לפיצה לנוח קצת (!)
מוציאים מהתנור ונותנים לפיצה לנוח קצת (!)
או פטריות בולגרית
או פטריות בולגרית
חותכים ומגישים
חותכים ומגישים

אופן הכנה באפייה כפולה:

או באפייה כפולה - הפיצה מיד אחרי 4 הדקות עם קצת שמן זית
או באפייה כפולה – הפיצה מיד אחרי 4 הדקות עם קצת שמן זית
התוספות שלי - צ'ילי, טבסקו, בזיליקום חי, בזיליקום יבש, שום
התוספות שלי – צ'ילי, טבסקו, בזיליקום חי, בזיליקום יבש, שום
לא סיימנו עם התוספות - בצל, מוצרלה, בולגרית
לא סיימנו עם התוספות – בצל, מוצרלה, בולגרית

גאווה לאומית =)
גאווה לאומית =)

תודה רבה לשף חיים סולומון על מתכון הפיצה שלי לשנים הקרובות =)