ספגטי עם אנשובי

כן, באמת אמרתי את זה, או שאוהבים אנשובי או ששונאים אותו, אחרי שראיתי את המתכון ובדקתי אותו על עצמי, מוכרח להודות שאחד השילובים החזקים שטעמתי בזמן האחרון.

מרכיבים:

  • 1/4 כוס שמן זיתועוד תוספת קטנה של שמן זית בהגשה
  • 3 כפות חמאה בלי מלח
  • 4 שיני שוםקצוצות גס
  • 8 – 10 פילטים של אנשוביקצוצים דק דק
  • 500 גר' פסטהלתב
  • חופן פטרוזיליה2 כפות קצוצות דק
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/3 כוס ממי הספטהכן, המים בהם הפסטה התבשלה
  • פלפל חריףיבש , אדום או ירוק – לפי הטעם
  • מלחלתבל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. במחבת עמוקה לחמם על להבה בינונית שמן זית וחמאה
  2. כאשר החמאה מתחילה לבעבע, להנמיך את החום, ולהוסיף את השום, האנשובי, פלפל חריף ולתבל במעט מלח
  3. לטגן כעשר דקות ולערבב באופן קבוע. לוודא שהשום לא משנה צבע, או שהאנשובי לא הופך לממרח
  4. בינתיים, להביא סיר מים לרתיחה, להוסיף כפית מלח ואת הספגטי האהוב עליכם.
  5. לבשל את הספגטי ללא מכסה עד שהפסטה "al dente".
  6. לסנן את הספגטי ולהוסיף לרוטב במחבת העמוקה
  7. לערבב את הרוטב והפסטה היטב, על להבה נמוכה דקותיים. להסיר מהאש, להוסיף פטרוזיליה ולהגיש!