סלמון בקן

פילה סלמון בציפוי אגוזי קשיו במעטפת בצק עלים

מרכיבים:

  • 1 קילו בצק עלים מרודדלהפשיר בצק עלים קנוי לפי ההוראות
  • 800 גר' פילה סלמון ללא עור
  • 3 פרוסות לחם לבן
  • 3/4 כוס אגוזי קשיו
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 ביצה
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון קוצצים כדקה: לחם, אגוזי קשיו ופטרוזיליה. מוציאים לקערה ומערבבים עם הביצה
  2. בסיר קטן מחממים את הדבש והסויה עד שהם מתאחדים
  3. מורחים את פילה הסלמון בתערובת ומתבלים במלח ופלפל.
  4. מחממים תנור ל 210 מעלות
  5. מחלקים את הסלמון ל -4 חלקים שווים
  6. מקמחים משטח עבודה ופורשים את בצק העלים. מחלקים אותו ל -8 מלבנים. גודל המלבן צריך להיות גדול יותר מחתיכת הסלמון.
  7. מרכיבים את הקן – מניחים במרכז מלבן בצק את חתיכת הפילה, מורחים אותו היטב בתערובת הקשיו , סוגרים עם מלבן בצק נוסף ומהדקים את הקצוות.
  8. חותכים את הקצוות וחורצים במרכז פתח קטן (בצורת X) ליציאת אוויר.
  9. *למשקיעים – מומלץ למרוח את המעטפה בביצה מדוללת במים ולפזר שומשום
  10. כאשר המעטפה זהובה, מוציאים וחוצים כל מלבן לשניים ומגישים – סלמון חובה לאכול חם ומיד!