לחם קופים עם שום וגבינות

לחם קופים הוא תמיד משהו שבאמת כיף ופשוט להכין, הפעם בגרסה מלוחה ומפוצצת בשום ופטרוזילה, חצי מגש חוסל תוך שלוש דקות!

כיום, הרבה יותר פחות מפחדים מעשייה של בצק שמרים, ומתכון זה, הוא באמת אחד המתכונים הפשוטים ללחם קופים ביתי.

 

מרכיבים:

  • 1 כוס מים
  • כף סוכר
  • כף שמרים
  • 2 1/4 כוסות קמח
  • חצי ראש שום חתוך גס
  • 2 כפיות מלח
  • חופן פטרוזיליה קצוץ דק
  • 2 כפות אבקת שום גבישי
  • גבינות לבחירתכם, אני ממליץ על מוצרלה וצ'דר

אופן הכנה:

    1. מערבבים את המים, הקמח, הסוכר והשמרים ביחד. ונותנים להם לנוח כעשר דקות. לאחר מכן מתחילים ללוש, ביד או בעזרת מיקסר, עד שמתקבל בצק.
    2. לקראת סוף הלישה מוסיפים את שאר המרכיבים: הפטרוזיליה הקצוצה, השום החתוך הגס והמלח.
    3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו כדקה עד שמתקבלת צורה של כדור. מעבירים לקערה שרוססה בתרסיס חמאה קלות או ידנית, מכסים בעזרת מגבת, ומשאירים לתפיחה כשעה.
    4. משמנים תבנית מרובעת, מפזרים עליה אבקת שום גבישי.
    5. מעבירים את הבצק לתבנית כאשר בעזרת הידיים יוצרים כדורונים בגודל חופן, ומפזרים עם רווחים קלים על גבי התבנית המשומנת.
    6. בשלב הזה, אני אוהב להשאיר את הבצק לתפיחה שנייה של כחצי שעה, אבל כדאי לשמנת אותו עוד קצת (עם תרסיס חמאה אם יש לכם)
    7. בזמן הזה, אחרי שפיזרתם את הכדורים לתפיחה שנייה, חותכים גס פרוסות של גבינות ומפזרים באופן שווה ברווחים בין הכדורים.
    8. במהלך התפיחה, הכדורים ייצמדו זה לזה, יחד עם הגבינה.
    9. מחמים תנור לחום של 180 מעלות, ואופים בשליש העליון של התנור, כאשר מסובבים את תבנית האפייה לאחר כרבע שעה – סה"כ אופים 30 עד 35 דקות או עד הזהבה.
    10. מצננים ממש קצת, אני אוהב להגיש את זה חם, חותכים, ומגישים !

לפני האפייה:


איך שיצא מהתנור