לזניה

מתכון לכמות לא קטנה של לזניה… תהיו מוכנים עם תבנית גדולה והמון אנשים רעבים מוכנים ללזניה מדהימה

מרכיבים:

  • 2 קופסאות של עגבניות מרוסקותיש המון סוגים, אני ממליץ על המתובלנות
  • בצל אחד גדולאו שני בצלים בינוניים
  • חצי ראש שוםחי, גבישי, טחון או מעושן
  • חופן פטרוזיליהלקצוץ גס
  • חופן כוסברהלקצוץ גס
  • פפריקה חריפה
  • 2 השפרצות קטשופ
  • דפי לזניה מוכנים (דפי לזניה בכנה ביתית)
  • מים רותחים
  • גבינת פרמזן

רוטב בשמל:

  • כף מרגרינה או חמאה גדושות
  • כף קמח גדושה
  • חצי שקית חלב?!
  • 3 כפות אבקת מרק פטריות
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט טחון

אופן הכנה:

  1. מטגנים שום ובצל בכף שמן זית
  2. מוסיפים את העגבניות, ואחרי מספר דקות את הפטרוזיליה והכוסברה.
  3. מוסיפים את הקטשופ והפפריקה החריפה.
  4. מנמיכים את האש ונותנים להתבשל חצי שעה.
  5. בתבנית חד פעמית שמים מעט שמן ושמים שתי שכבות בסיס של הלזניה.
  6. מוסיפים מהרוטב עד שמכסה בשיכבה את כל העלים ומוסיפים מים רותחים
  7. מלמעלה, מגרדים פרמזן בנדיבות.
  8. שמים שכבה כפולה של עלי לזניה וחוזרים על הפעולה.
  9. בפעם השלישית שמים מלמעלה שכבה אחת בלבד של עלי לזניה.

רוטב בשמל:

  1. ממיסים את החמאה או המרגרינה ומוסיפים את החמאה. ממשיכים לערבב עד שאין גושים. מוסיפים את החלב ואת אבקת המרק, פלפל ואגוז המוסקט.
  2. מבשלים את זה עד הסמכה
  3. שופכים מלמעלה על השכבה השלישית.
  4. מכניסים לתנור ל 20 דקות בחום של 180 מעלות