כבד עוף מטוגן

כבדי עוף מטוגנים מחוזקים במגוון תבלינים וטעמים. אחלה של מתכון למנת פתיחה טעימה. מתכון לכבדי עוף מושקעים וטעמים. מתאים כמנת פתיחה לכל ארוחה חגיגית, או כמנה עיקרית בארוחה רגילה.

מדי פעם גם בי עולה המחשבה האם מישהו קורא את הכיתוב המושקע שאנחנו כותבים, והאם הטרנד הזה – סקירת מתכונים לפי התמונות במהירות של 100 קמ"ש, ובחירת מתכונים לפי התמונה היפה ביותר…
האם בלוגים של אוכל הורסים את היכולת שלנו לקרוא? האם כולם מעוניינים תכלס רק בפורנו של אוכל?
ועכשיו בדיוק כמו שכל בלוגר של אוכל חושב, אני חושב האם אני צריך להמשיך ולהשקיע בכתיבה של תיאורים, מחשבות והסברים?
תודה לשותף שלי מהקצה השני של העולם, שלפחות שיתף אותנו במתכון לכבד עוף, ובתמונה שלו (למרות שהאם תמונה של כבד עוף יכולה להשתוות בכלל לתמונה של פאי או טארט תפוחים…)
ולפניכם המתכון: ל 4 – 6 מנות.

המרכיבים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני סגול קצוץ
  • 1 כף צלפים
  • 1 קופסת שימורים של אנשוביעם השמן, מעוכים לעיסה
  • 250 גרם כבד עוף
  • 3/4 כוס יין ורמוט Vermouth – הוא יין לבן מחוזק ומתובל
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל
  • קצת חריף לפי הטעם, אבקת צ'ילי למשל
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
  • בגט או לחם ג'בטה חתוך לפרוסות

אופן הכנה:

  1. במחבת עמוקה, מחמים בחום בינוני את השמן זית. כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ, הצלפים והאנשובי. טגנו היטב עד שהתערובת שחומה וזהובה. סה"כ כעשר דקות.
  2. בשלב הזה, מוסיפים את 1/4 כוס ורמוט ואת החומץ הבלסמי, וממשיכים בתהליך הבישול עד אשר מצטמצם ונראה אחיד מבחינת מרקם.
  3. מוסיפים את כבד העוף, ומערבבים קצת עד שהכבדים מתחילים להשחים מעט, מדובר סה"כ בגג חמש דקות. ולאחר מכן מוסיפים את שארית היין.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיחים את האש ונותנים להתבשל כ 15 – 20 דקות.
  5. במהלך הבישול עושים שני דברים: מפרידים את הכבדים בעזרת כף עץ כדי שכל הכבד יטוגן באופן אחיד, פורסים את הבגט או הג'בטות וקולים אותם בטוסטר, תנור, או מחבת עם קצת שמן זית (הבחירה המומלצת שלי)
  6. מתבלים עם מלח ופלפל. ומסירים מהאש. מסיימים את הכנת הכבדים בהוספת קצת אבקת צ'ילי חריף ופטרוזיליה טרייה ומגישים!

למתכון המקורי
chicken livers 8