טנזיה – תוספת לסלט או לאורז ומילוי לעוף

תבשיל בסגנון מרוקאי, מתאים ליד הסלט, למילוי עוף או כתוספת לאורז.
אפשר ומומלץ לשחק עם הכמויות והסוגים של הפירות היבשים והגרעינים.

מרכיבים:

  • 2 בצלים
  • 100 גר' שזיפים מיובשים
  • 100 גר' משמשים מיובשים
  • 3/4 כוס צימוקים בהיריםאפשר להשתמש גם בכהים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים
  • 1/3 כוס צנוברים קלוייםקלייה קצרה בלבד אין צורך להוסיף שמן בזמן הקלייה
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן
  • שומשום קלויראו הערה לצנוברים
  • 1 מקל קינמון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזיםסחוט הכי טוב, אם לא בעונה אז קנוי – אבל רק מיץ סחוט
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס יין אדוםחייב להיות יין אדום ולא חצי יבש או יבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חריףסוג החריף והכמות שאתם אוהבים

אופן הכנה:

  1. בסיר בינוני מחמים את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את הפירות היבשים: שזיפים, משמשים, צימוקים ומקל הקינמום וממשיכים לטגן על חום בינוני.
  3. מוסיפים את הכורכום, הסוכר החום, מלח ופלפל, את מיץ התפוזים ויין ומביאים לרתיחה.
  4. (חריף? זה הזמן!)
  5. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל התבשיל מתרכך או שהתאדו רוב הנוזלים.
  6. מוסיפים את כל הגריעינים – שומשום, שקדים, צנוברים ופקאנים.
  7. מוכן!
  8. *אם חסרים נוזלים במהלך הבישול אפשר להוסיף קצת מים