חצי עוף שלם בציפוי פריך

שני חצאי עוף בציפוי פריך של קמח מלא ותערובת דגנים, אפויים בתנור, עם כרובית ורוטב עגבניות חריף בלי טיפה אחת של שמן!

והכל בגלל תמונה אחת:
 רבע עוף פריך מטוגן עם ופל בלגי
ולסיפור קצר מאוד – חברה (שמיר) מאוד טובה שלחה לי תמונות, בעיקר של אוכל, לאורך טיול קולינרי משהו שלה ברחבי העולם. וכתוצאה מהתמונה שצירפתי למעלה החלטתי שאני מצבע שחזור מנה בסגנון השמן.
במקרה הזה, לקחתי את המנה האמריקאית הקלאסית, שאני מתאר לעצמי מאוד עשירה בקלוריות ובהצלחה הפכתי אותה לבריאה ככל שיכולתי.
המסקנה הסופית,בריא זה לא! אבל כל כך טווווב…

מרכיבים לארבע מנות:

  • עוף שלם
  • 2 ביצים
  • 80 גר' שיבולת שועל שלמהאני השתמשתי ב 25 גר' * 3 : שיבולת שועל גרוסה, שיבולת שועל שלמה, שיבולת חיטה
  • 50 גר' קמח מלא
  • תיבול עוף אוניברסליגריל עוף, אבקת שום, קצת פלפל ומלח
  • כרובית שלמה

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנה של כל המרכיבים. שתי קערות, אחת בינונית ואחת קטנה, 2 שקיות פלסטיק של סופר, קרש חיתוך וסכין גדולה.
  2. מתחילים בהכנת תערובת הציפוי הפריך בקערה בינונית מערבבים: שלושת סוגי הדגנים וחצי מכמות הקמח המלא. בקערה הקטנה טורפים את שתי הביצים.
  3. מתחילים לעבוד על העוף: בעזרת סכין גדולה ובזהירות (במידת הצורך יש לקרוא ל"שמן" הקבוצתי) חוצים את העוף. לאחר מכן מתחילים להסיר את העור משני חצאי העוף. בכך, אנחנו נאפשר את היצמדות הציפוי, וכמובן נשתמש בעור לאחר מכן במקום שמן.
  4. מכיוון שאנחנו רוצים שהעוף יהיה מוכן באופן אחיד, אני ממליץ לעשות חתך בעומק של שני ס"מ לאורך החזה עוף בלבד, מבלי לחתוך אותו עד הסוף, אנחנו לא רוצים פרוסה נפרדת (לפחות לא בשלב הזה).
  5. מחחמים תנור ל 200 מעלות.
  6. חצי מכמות שארית הקמח המלא מעבירים לשקית הסופר הראשונה, ואת החצי השני לשנייה. לכל אחת מהשקיות מעבירים את חצאי העוף (מהם הסרנו את העור) ומערבבים היטב. לאחר שכל חצי עוף מקומח, מוסיפים לכל אחת מהשקיות חצי מכמות הביצה הטרופה (ביצה אחת סה"כ לכל עוף) ושוב מערבבים היטב.
  7. בשלב האחרון מוסיפים לכל שקית חצי מכמות תערובת הציפוי הפריך ומערבבים כך שכל חצי עוף מצופה היטב. מעבירים את שני חצאי העוף לתבנית כך שהכנף כלפי מעלה, ועל כל אחד מהם פורסים מלמעלה את העור שהסרנו מקודם.
  8. לוקחים כרובית, וחותכים אותה כך שיש פרחי כרובית יפים וגדולים, ומניחים בצד.
  9. כאשר העור של העוף מתחיל להפריש נוזלים (כ – 20 דקות) מוציאים את התבנית, מסירים את העור, הופכים את שני חצאי העוף, מחזירים את העור ומניחים אותו מלמעלה שוב, ומפזרים את פרחי הכרובית מסביב לשני חצאי העוף. מחזירים את התבנית לתנור לחצי שעה.
  10. לאחר חצי שעה, עושים סיבוב הפיכה נוסף של כל מה שיש על התבנית, העוף צריך להיות שוב עם הכנף כלפי מעלה, מניחים את העור (שצריך להיות ממש כמו צ'יפס עכשיו) מלמעלה ומחזירים לתנור למקסימום 20 דקות נוספות. אם יש לכם אפשרות גריל לסוף, מצויין! רק שימו עין מדי מספר דקות כדי לוודא שהעוף לא מוכן יתר על המידה.
  11. מוציאים ומגישים מיד בליווי רוטב אדום חריף, או מיוקל אם החלטתם ממש להתשגע!

למתכון המפורט עם תמונות:

שלב ראשון - המרכיבים של המנה: עוף, שתי ביצים, תערובת תבלינים, קמח מלא ותערובת דגנים
שלב ראשון – המרכיבים של המנה: עוף, שתי ביצים, תערובת תבלינים, קמח מלא ותערובת דגנים

שלב שני - תערובת הדגנים: שני סוגי שיבולת, חיטה וחצי מכמות הקמח המלא
שלב שני – תערובת הדגנים: שני סוגי שיבולת, חיטה וחצי מכמות הקמח המלא

שלב שלישי - תערובת יבשה - דגנים, קמח מלא, תיבול (גריל עוף ואבקת שום) , מלח ופלפל
שלב שלישי – תערובת יבשה – דגנים, קמח מלא, תיבול (גריל עוף ואבקת שום) , מלח ופלפל

שלב רביעי - טורפים שתי ביצים
שלב רביעי – טורפים שתי ביצים

שלב חמישי - מתחילים לעבוד על העוף
שלב חמישי – מתחילים לעבוד על העוף

שלב שישי - עוף וסכין גדולה
שלב שישי – עוף וסכין גדולה

שלב שביעי - חוצים את העוף - יש לקרוא לעזרה במידת הצורך!
שלב שביעי – חוצים את העוף – יש לקרוא לעזרה במידת הצורך!

שלב שמיני - מורידים את העור ומעבירים את חצאי העוף למשטח הקמח, או לשקית סופר (הרבה יותר נוח)
שלב שמיני – מורידים את העור ומעבירים את חצאי העוף למשטח הקמח, או לשקית סופר (הרבה יותר נוח)

שלב תשיעי - שופכים על חצי עוף, חצי מכמות הביצים הטרופות
שלב תשיעי – שופכים על חצי עוף, חצי מכמות הביצים הטרופות

שלב עשירי - שמים את חצאי העוף בשקית התערובת היבשה
שלב עשירי – שמים את חצאי העוף בשקית התערובת היבשה

שלב אחד עשרה - מניחים את שני חצאי על תבנית אפייה עם הכנף כלפי מעלה ומניחים את עור מלמעלה
שלב אחד עשרה – מניחים את שני חצאי על תבנית אפייה עם הכנף כלפי מעלה ומניחים את עור מלמעלה

שלב שתיים עשרה - אחרי סבב אחד בתנור (20 דקות) מפזרים יער של כרוביות מסביב
שלב שתיים עשרה – אחרי סבב אחד בתנור (20 דקות) מפזרים יער של כרוביות מסביב

שלב שלוש עשרה - במהלך ההכנה הופכים פעמיים, בכל פעם משאירים את העור למעלה
שלב שלוש עשרה – במהלך ההכנה הופכים פעמיים, בכל פעם משאירים את העור למעלה

שלב ארבע עשרה - מגישים ואוכלים
שלב ארבע עשרה – מגישים ואוכלים