ופל בלגי מלוח עם בצל, פטריות וגבינה בולגית

שבת בבוקר – שמש, רוח חורפית ראשונה ומתכון לוופל בלגי מלוח עם פטריות, בצל וגבינה בולגרית.
בדיוק חצי שעה של עבודה (במקביל) לשתי מנות ופל בלגי טעימות אך עצומות.

מרכיבים לשתי מנות עצומות:

  • 1 מנה של פטריותקופסת שימורים או סלסלה אחת
  • 1 בצל סגולחתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית שוםאבקת שום או שום קצוץ גס
  • 1 ביצה
  • 1 כפית שמרים
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית אבקת מרק
  • 1 כוס קמח
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 חופן פטרוזילהקצוצה דק
  • 50 גר' בולגרית או פטהקוביות גדולות
  • חמאה או שמןכמה שאתם יכולים להרשות לעצמכם
  • מלח ופלפלממש קצת ולפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מתחילים עם ערבוב בקערה של המרכיבים הרטובים והשמרים: ביצה, חלב, כף חמאה מומסת או כף שמן והשמרים ומניחים בצד לתת קצת לשמרים לעבוד.
  2. מחממים מחבת וכף שמן או חמאה, חותכים בצל סגול אחד לקוביות קטנות יחסית, ומכינים פטריות חתוכות (מקופסה או טריות שחותכים).
  3. מטגנים ביחד תוך כדי ערבוב עד שהבצל משנה צבע, והפטריות מקבלות קצת "קראסט" שחום. ניתן להוסיף עוד שמן או חמאה במידת הצורך.
  4. מתחילים לחמם את מכשיר הופל בלגי על החום הגבוה ביותר.
  5. לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים (מערבבים אחרי הוספת כל מרכיב): קמח ,אבקת אפיה,, אבקת מרק, חופן פטרוזילה קצוצה דק, בולגרית חתוכה, ואת תערובת הפטריות (מתבלנים במידת הצורך). ניתן להוסיף עוד קמח לבלילה סמיכה יותר או לדלל עם חלב. בכל מקרה הבלילה צריכה להיות דביקה מאוד ולא נוזלית (ראו תמונה 4)
  6. לוקחים גוש חמאה קטן, שמים אותו במכשיר הופל בלגי. כאשר התמוסס לגמרי (אמור לקרות די מהר) לוקחים מהבלילה של הופל הבלגי המלוח ומניחים במכשיר הופל בלגי.
  7. משאירים את המכשיר סגור, אפשר לבדוק אחרי 3 דקות (מוכרח להודות שבשלב הזה, הריח התחיל לשגע אותי). יש גוון שחום או קראסט טוב? הופל מוכן!

* המלצות הגשה – חביתה עין, שתי עגבניות חתוכות וכף של לבנה, נפוליאון או גבינה לבנה.
* אפשר להכין את הבלילה בדיוק כמו שהיא על גבי מחבת פנקייקים או מחבת רגילה לקבלת פנקייקים מלוחים =)
* מישהו בא לאימון?

מתכון מפורט עם תמונות:

התחלתי לצלם קצת אחרי התחלת ההכנה אז תאלצו לסלוח לי, אבל מתחילים כמובן בהכנת הבלילה.

שלב 1 - מוסיפים לבלילה את הפטרוזילה
שלב 1 – מוסיפים לבלילה את הפטרוזילה

שלב 2 - מוסיפים את הבולגרית שחתכנו לקוביות
שלב 2 – מוסיפים את הבולגרית שחתכנו לקוביות
שלב 3 - מוסיפים לבלילה את הפטריות והבצל
שלב 3 – מוסיפים לבלילה את הפטריות והבצל
שלב 4 - מעברבים היטב ועושים תיקונים במידת הצורך עם קמח או חלב.
שלב 4 – מעברבים היטב ועושים תיקונים במידת הצורך עם קמח או חלב.
שלב 5 - גוש חמאה קטן במכונת הופל
שלב 5 – גוש חמאה קטן במכונת הופל
שלב 6 - חצי מתערובת הופל במכשיר. לשים במכשיר לפי הגודל שלא ולא לפי כמות הבלילה
שלב 6 – חצי מתערובת הופל במכשיר. לשים במכשיר לפי הגודל שלא ולא לפי כמות הבלילה
שלב 7 - ופל בלגי מלוח ראשון מוכן
שלב 7 – ופל בלגי מלוח ראשון מוכן
שלב 8 - שני ופל בלגי מלוחים מוכנים. הוספתי לכל ופל בלגי חביתת עין של שתי ביצים, שתי עבניות וכף לבנה
שלב 8 – שני ופל בלגי מלוחים מוכנים. הוספתי לכל ופל בלגי חביתת עין של שתי ביצים, שתי עבניות וכף לבנה
בוק של ופל בלגי מלוח
בוק של ופל בלגי מלוח