6 מתכונים לטוסטים מיוחדים

טוסט! האוכל המושלם: פרוסה דקה של לחם קריספי מכוסה בכל טוב….
מה עוד אפשר לבקש? לא רק חמאת בוטנים וריבה או שוקולד השחר. הפעם 6 רעיונות מגניבים לטוסטים לא שגרתיים, פשוטים וטעימים אבל קצת צבע לחיים!
מוכרח להודות שעכשיו כשאני חושב על סנדוויץ' או טוסט אני ישר נזכר בתמונה שלמעלה =)

שימו לב: כל אחד מהמתכונים שלמטה הם עבור פרוסה אחת של לחם, והם מושלמים במיוחד עם לחם קל או דגנים.

טוסט קינמון

Toast-CinnamonToast
במתכון המקורי של טוסט קינמון, מורחים שכבה דקה של חמאה על פרוסה של לחם, ובוזקים (תמיד רציתי להשתמש במילה הזאת =) ) סוכר וקינמון מלמעלה.
זה פחות או יותר מה שאנחנו עושים במתכון הזה, רק שאנחנו נשתמש בחמאת קוקוס וסוכר תמרים במקום בסוכר לבן.
ההכנה פשוטה: מתחילים בפרוסה חמה של טוסט עליה מורחים כף חמאת קוקוס, לאחר מכן מפזרים כפית סוכר וקמצוץ קינמון.

טוסט טופו עם אגוזי קשיו

Toast-TofuRicotta
לא סתם טוסט עם טופו – טופו ריקוטה עם שברי אגוזי קשיו. כל כך פשוט להכין את הממרח:
במעבד מזון עם להבה פלדה מעבדים 1 כוס טופו, 1/2 כוס אגוזי קשיו, 2 כפות שמרים תזונתיים, 1 כף שמן זית, קמצוץ מלח.
מעבדים עד שמתקבל מרקם חלק, וזהו! אפשר לשמור במקרר עד חמישה ימים.

להרכבה של הטוסט המדהים הזה, אנחנו נוסיף לקרם הטופו בזיליקום ושברי שקיו. על פרוסת טוסט חמה מפזרים כף עד שתיים של קרם טופו הריקוטה, 2 עלים קצוצים של בזיליקום, וקצת שברי קשיו מלמעלה על מנת לתת קצת קראנצ'יות.

טוסט אבוקדו חריף

Toast-Avocado
אני משוגע על אבוקדו, את החסך של שנים שלא אהבתי אבוקדו אני משלים על בסיס יומי. והשילוב של ממרח אבוקדו על פרוסת טוסט הוא שילוב שגרתי אצלי. נדהמתי לגלות שזה לא כך אצל כולם!
מקלפים אבוקדו רך וחותכים אותו גס. על פרוסה של טוסט מורחים רבע מהאבוקדו. מוסיפים מלמעלה עגבנייה קצוצה, פלפל חלפינו וקצת מלח.
חריפות זה לא אתם? תשתמשו באבקת שום, או אפילו טוב יותר: אבקת שום מעושנת (מדהים!!!!)

טוסט מנגו

Toast-Mango
סלסה עם מנגו, אבוקדו ועגבניות. נשמע טוב, וטוסט עם עגבניות, בזיליקום ושום גם נשמע מצויין. אז למה לא לשלב את השניים?
קוצצים דק 1/2 שן שום ומועכים עם כפית שמן זית. מורחים את השום עם פרוסה של טוסט. מפזרים מעל תערובת קצוצה של מנגו, עגבניות, אבוקדו וכוסברה.

טוסט חומוס

Toast-Chickpea
גרעיני חומוס הם מקור מצויין לויטמינים וחלבון צימחי, ועל טעם אין מה לדבר בכלל. ההכנה של ממרח חומוס ביתי פשוטה ואני מבטיח לכם, ייגמר לפני שתשימו לב…
הממרח שאנחנו מצרפים לטוסט כולל 1/4 כוס גרעיני חומוס שבושלו / משומרים, אותם מועכים בעזרת מזל, כף מיץ לימון, כפית טחינה, עלי פטגרוזיליה קצוצים וקצת מלח.
מערבבים עם המזלג ומפזרים על פרוסת הלחם שלכם – פרוסת אנרגיה טעימה ועשירה בחלבון.

טוסט שוקולד ותותים

Toast-Ganache
שמרתי את הטוב , מושחת, לסוף. פשוט תותים חתוכים על פרוסת לכם עם ממרח שוקולד.
רק שממרח השוקולד הוא לא מה שאתם חושבים: מוסיפים כף מכל אחד מהמרכיבים: חמאת בוטנים, אבקת קקאו, קרם קוקוס, וסירופ מייפל.
מחממים בסיר קטן עד שכל המרכיבים נמסים ומתאחדים. מורחים על פרוסה של טוסט ומפזרים תותים פרוסים מעל. ומה מקבלים? פרוסה של טוסט בלתי נשכח!

המתכונים האלה יעזרו לכם בבקרים וברגעים האלה ביום שפשוט בא לנשנש משהו. האמת המתכונים האלה הם רק הכוונה למקוריות.
ומה השילוב המוזר ומהיוחד שלכם?
למתכון המקורי