תבשיל סלמון וצ'ילי

תבשיל סלמון, צ'ילי ושועית. נכון, יש כאלה שמגבילים את עצמם מבחינת המרכיבים של התבשילים שלהם, בעיקר אם מדובר בתשביל שועית, אבל בטוח שלא אני!

שילוב טעמים חדש עם שועית וצ'ילי מצריך מספר חוקי בסיס: יש מרכיבים מסוימים שמתאימים – סלמון הוא אחד מהם, אבל האפשרויות הסטנדרטיות הן – בקר, עוף, הודו או כבש ואפילו ירקות בלבד!
חוץ מזה אני כמו ממציא המתכון המקורי, לא מאמינים בחוקים, ולהפך, אני מאמין בגיוון, ניסויים וטעמים חדשים.

מרכיבים:

  • 500 גר' נתח סלמון נקי מעצמותבלי עור וחתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדולמקולף וחתוך לקוביות
  • 2 ענפי סלריקצוצים היטב
  • 1 גמבה
  • 1 פלפל חריףמבחינתי חובה, מבחינתכם, לפי הטעם שלכם 😉
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 שיני שוםקלופות וקצוצות דק דק
  • קופסת עגבניות מרוסקות800 גר' עגבניות מרוסקות
  • 2 קופסאות שועית לבנהסה"כ 400 גר' שועית ברוטב
  • 1 כף רוטב טבסקו
  • 2 כפות רסק / רכז עגבניות
  • 3 כוסות ציר מרק ירקותניתן להשתמש באבקת מרק ירקות בכמות מתאימה
  • 2 כפיות אורגנו
  • 2 כפיות אבקת צ'ילי
  • 1 כפית אבקת כוסברה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
  • פרוסות לימון ליים להגשה

אופן הכנה:

  1. לחמם את שמן הזית בסיר עמוק על גבי להבה בינונית. ולהוסיף את הבצל, הסלרי והגמבה לתבל במלח, לכסות את הסיר אבל לדאוג לערבב מדי פעם. לתת לירקות להתשבל היטב עד שבצל מקבל גוון זהוב בהיר – יקח כ 12 – 15 דקות.
  2. אם הסיר נראה יבש ניתן להוסיף כף מים במידת הצורך. כאשר הירקות מוכנים תוסיפו את השום והפלפל החריף ובשלו דקה נוספת.
  3. תגבירו את הלהבה ותוסיפו את העגבניות יחד עם הנוזלים שלהם, והביאו את הסיר לרתיחה.
  4. סננו את השועית, והוסיפו אותה לסיר יחד עם הטבסקו, רסק העגבניות, ציר המרק, אורגנו, אבקת צ'ילי ושאר התיבול לפי הטעם שלכם. הביאו לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האשר, והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם לפחות כ 20 דקות נוספות.
  5. תטעמו ותקנו את התיבול לפי הצורך.
  6. בשלב הזה מוסיפים את הסלמון, ומביאים את התבשיל שוב לרתיחה, עד שהסלמון מבושל לחלוטין – כחמש דקות. ערבבו בזהירות כדי לא לשבור את חתיכות הסלמון.
  7. לפני ההגשה קשטו בעזרת כוסברה טרייה. הגישו את התבשיל חם, בקעריות אישיות בליווי פרוסות ליים.

למתכון המקורי

תבשיל סלמון וצ'ילי