רוטב צ'ימיצ'ורי

מתכון פשוט לרוטב צ'ימיצ'ורי – מרכיבים טריים, מספר דקות (תלוי ביכולות הקיצוץ שלכם) ובלי תוספות מיותרות – פשוט רוטב צ'ימיצ'ורי טווווב!

חיפשתי מתכון לרוטב צ'ימיצו'רי כרגיל, ובמקום להכין את אחד המתכונים של האתרים הגדולים (המון מרכיבים) משך את תשומת ליבי המתכון של ארז לרוטב צ'ימיצ'ורי.
העובדה שהוא נראה לי כל כך בסיסי ופשוט היא כנראה ה"סוד" של הרוטב הזה.

מרכיבים:

  • צרור פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • גמבה
  • שמן רגילאני השתמשתי בשמן רגיל, בכל זאת על האש
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. קוצצים דק את הפטרוזיליה, את שיני השום ואת הגמבה ומעבירים את המרכיבים לצנצנת
  2. דוחסים ממש קצת וממלאים שמן עד שהשמן מגיע ולפחות במינימום מכסה את המרכיבים.
  3. מוסיפים שתי כפות חומץ, 1/2 כפית סוכר ומלח ותבלינים לפי הטעם
  4. סוגרים את הצנצנת ומערבבים היטב. משתמשים ברוטב מיד אם חייבים, אחרי שעתיים שהוא "נרגע", מורחים על בשר ומשאירים ללילה, או אוכלים מיד על גבי ג'בטה שחיממתם בטוסטר או סטייק שהרגע ירד מהמנגל.

*חצי פלפל ירוק או אדום חריף שדרג את הרוטב שלי, אבל זאת רק העדפה שלי לקצת חריף, או שאני טועה?

*לא יודע למה לעשות את זה, אבל הרוטב נשמר במקרר לאורך זמן.

מרכיבי הצ'ימיצ'ורי

פטרוזילה ושום קצוץ

הבסיס לרוטב צ'ימיצו'רי

מרכיבי הצ'ימיצ'ורי מלמעלה

רוטב צ'ימיצורי עם הנוזלים