רוטב כרמל טופי חם

רוטב טופי קרמל חם

זהירות! אחד מאותם מתכונים מסוכנים…
רוטב טופי קרמל חם, מושלם עם פנקייקים, בלינצ'סים וופל בלגי וסתם עם כפית 😉

מרכיבים:

  • 1 כוס סוכר לבן רגיל
  • 1 כוס שמנת מתוקה

*פשוט חשוב לשמור על יחס של 1 ל 1…

אופן הכנה:

  1. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה
  2. מחממים מחבת (לא מחבת נמוכה!) ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת
  3. מוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
  4. בשלב הזה, ובזהירות מוסיפים את השמנת ומערבבים (מבעבע בטירוף), וממשיכים לחמם על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך
  5. מגישים חם אחרי צינון קצר ונהנים. אם מסיבה לא ברורה נשאר מהרוטב אפשר לשמור במקרר

אופן הכנה מפורט עם תמונות:

    1. כוס סוכר וכוס שמנת, או פשוט לשמור על יחס של אחד לאחד
1 כוס שמנת ל 1 כוס סוכר
שלב ראשון יחס אחד לאחד של שמנת וסוכר
    1. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה
שמנת בסיר קטן
שמנת בסיר קטן
    1. מחממים מחבת (לא מחבת נמוכה!) ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת
מחממים סוכר על מחבת
מתחילים לחמם חצי כוס סוכר על מחבת על גבי להבה בינונית

 

    1. וממשיכים לחמם
וממשיכים לחמם סוכר
מנערים מדי פעם את הסוכר כדי שיתפזר באופו אחיד על פני כל המחבת

 

    1. מוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
סוכר מתחיל להפוך לקרמל
סוכר מתחיל להפוך לקרמל, ומוסיפים עוד סוכר בקצוות המחבת
    1. כל הסוכר הופך לקרמל!!!
קרמל לפני הוספת השמנת
כרמל טהור
    1. בשלב הזה, ובזהירות מוסיפים את השמנת
קרמל חם ושמנת
הקרמל והשמנת מבעבעים בטירוף
    1. ומערבבים (מבעבע בטירוף)
קרמל ושמנת מתוקה
הקרמל מבעבע המון אבל אין דאגה, מקסימום מנמיכים קצת את האש

 

    1. ממשיכים לחמם על להבה נמוכה
קרמל בסוף תהליך הבעבוע
קרמל נוזלי וקצת גוש קרמל – פשוט ממשיכים לחמם את המחבת עד להתמוססות גוש הטופי

 

    1. עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך
רוטב טופי חם כמעט מוכן
הרוטב כמעט מוכן, כל הסוכר והשמנת התאחדו והרוטב כמעט הגיע לסמיכות הרצויה

 

    1. מגישים חם אחרי צינון קצר ונהנים.
רוטב טופי קרמל חם
אחד כוס סוכר ואחד כוס שמנת מתוקה = כמעט שתי כוסות רוטב טופי

 

רוטב קרמל טופי חם
רוטב קרמל טופי חם, אה… ומקס

*אם מסיבה לא ברורה נשאר מהרוטב אפשר לשמור במקרר