מעוניינים בהקמת אתר?
קטגוריות

רביולי חלמון ברוטב שמנת פטריות

רביולי חלמון ברוטב שמנת פטריות

מתכון של השף חיים סולומון לרביולי חלמון ריקוטה ובטטה ברוטב שמנת פיטריות

המתכון הזה מבחינת כמויות מתאים לאירוח של 12 – 20 אנשים, ומידת המוכנות של החלמון שבתוך הרביול תלוי בזמן הבישול.
אם כבר מכינים רביולי מ – א' עד ת' אני אומר ללכת עד הסוף וממליץ בחום לכל אוהבי הבטטה, השמנת ופטריות!

מרכיבי המילוי:

  • 4 בטטות אפויותפרוסות ל 1ס"מ ואפויות בתנור
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה
  • 1 חבילת גבינה בולגרית
  • 12 ביצים מופרדות

לבצק הרביולי:

  • 1 ק"ג קמח
  • 10 ביצים
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח

לרוטב השמנת:

  • 5 שיני שוםקצוצות דק
  • שמן זית2 כפות
  • 1 חבילת פטריות שמפניוןקצוצות
  • 1 חבילת פטריות פורטבלוקצוצות
  • גבינת פרמז'ן
  • מלח ופלפללפי הטעם
  • 4 שמנת מתוקה

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערה בטטה מעוכה, ריקוטה, בולגרית מגוררת, מלח ופלפל ומקררים חצי שעה. אחרי חצי שעה מעבירים לשק זילוף
  2. להכנת הרביולי – מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  3. מטגנים בשמן זית שום, מלח ופלפל ופטריות במשך 7 דקות. מוסיפים שמנת ופרמז'ן ומבשלים 5 דקות נוספות
  4. להכנת הרביולים!!! מרדדים בערזת מערוך או מכונת פסטה עד לקבלת שתי יריעות בצק דקות
  5. על אחת היריעות מורחים חלמון, אשר ישמש כדבק של הרביולים שלנו.
  6. בעזרת שק זילוף מזליפים מהמילוי עיגולים בקוטר של 3 ס"מ ומניחים בכל עיגול חלמון.
  7. מכסים ביריעת הבצק הנוספת, מהדקים וחותכים לריבועים.
  8. את קצוות הרביול, היכן שיש שכבה כפולה של בצק, מרדדים בעזרת האצבעות עד שהוא בעובי שכבה אחת – כדי שיתבשל בדיוק כמו שאר הבצק, ויהיה מוכן.
  9. גדשגד
  10. מבשלים במים רותחים 5 דקות, עד שלושה רביולים בכל פעם, ומעבירים לרוטב.

אופן הכנה עם קצת תמונות:

שלב 1 - לאחר שמרדדים את בצק הרביולי עושים טבעות בקוטר 3 ס"מ מתערובת הגבינה והבטטה

שלב 1 – לאחר שמרדדים את בצק הרביולי עושים טבעות בקוטר 3 ס"מ מתערובת הגבינה והבטטה

שלב 2 - מניחים במרכז כל טבעת בטטה חלמון ביצה

שלב 2 – מניחים במרכז כל טבעת בטטה חלמון ביצה

שלב 3 - בדיוק ככה

שלב 3 – בדיוק ככה

שלב 4 - סוגרים בעזרת הבצק השני של הרביולי ונעזרים ברינג על מנת לחתוך את הרביולים

שלב 4 – סוגרים בעזרת הבצק השני של הרביולי ונעזרים ברינג על מנת לחתוך את הרביולים

שלב 5 - מסדרים את הרביולים, מכסים ומכניסים למקרר

שלב 5 – מסדרים את הרביולים, מכסים ומכניסים למקרר

שלב 6 - מתחילים בהכנת רוטב הפטריות עם שמן זית וחמאה במחבת עמוקה

שלב 6 – מתחילים בהכנת רוטב הפטריות עם שמן זית וחמאה במחבת עמוקה

שלב 7 - קוצצים את הפטריות יחסית דק

שלב 7 – קוצצים את הפטריות יחסית דק

שלב 8 - מוסיפים את השמנת, גבינת הפרמזן וממשיכים לבשל עד להסמכת הרוטב

שלב 8 – מוסיפים את השמנת, גבינת הפרמזן וממשיכים לבשל עד להסמכת הרוטב

שלב 9 - מוציאים את הרביולים ומרתיחים סיר עם מים

שלב 9 – מוציאים את הרביולים ומרתיחים סיר עם מים

שלב 10 - מבשלים את הרביולים אחד בקבוצות קטנות כדי לא להוריד את הטמפ' של המים

שלב 10 – מבשלים את הרביולים אחד בקבוצות קטנות כדי לא להוריד את הטמפ' של המים

שלב 11 - מעבירים את הרביולים המוכנים לשתי דקות ברוטב ומעבירים לצלחת הגשה

שלב 11 – מעבירים את הרביולים המוכנים לשתי דקות ברוטב ומעבירים לצלחת הגשה

שלב 12 - רביולי חלמון ברוטב שמנת פטריות מוכן - קדימה לאכול!

שלב 12 – רביולי חלמון ברוטב שמנת פטריות מוכן – קדימה לאכול!


תודה רבה לשף חיים סולומון על סדנא ומתכון נהדר!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.