קציצות של סבתא (חנה)

מתכון פשוט וטעים לקציצות בשריות – המתכון של סבתא חנה

המרכיבים:

  • 250 גר' בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • פירורי לחם
  • תבלינים לפי טעם: פלפל, מלח
  • תפוח אדמה קטן (מגורד)

הכנת הבשר:

  1. קוצצים בצל בינוני לחתיכות קטנות.
  2. מגרדים בפומפיה תפוח אדמה מקולף.
  3. מערבבים את הבשר עם כל הרכיבים (בצל, ביצה, תפוח אדמה) ומוסיפים פירורי לחם עד אשר העיסה נעשת עיסתית וקלה לעיצוב. מתבלים במלח, פלפל וממתינים 20 דקות לקבלת הטעמים.
  4. מרתיחים מחבת בשמן עמוק.
  5. מניחים בעדינות בשמן העמוק ומטגנים בשני הצדדים.
  6. מצננים על נייר סופג.

* ניתן להוסיף לקציצות פירה/ תפוחי אדמה אפויים בתנור.
*קציצות בשר משודרגות:
הוספתי להן בטטה קטנה אחת, עלים מענף טימין, כפית חרדל בערך, גזר אחד, ותבלין סומק.
יצא ממש טוב 🙂
התוספות האלה בבלילה – כמובן שהייתי צריכה להוסיף ביצה נוספת (סה"כ 2) כדי שיהיה דביק מספיק