קיש כרישה בצל (על בסיס קוקוס)

מתכון לקיש כרישה בצל מאולתר משולב ויצירתי של אנט!

אתמול הכנתי קיש כרישה ובצל שאלתרתי משילוב של כמה מתכונים ויצירתיות.
על אף החששות שהקיש לא יצא טוב, הקיש "נחטף" מהשולחן בתוך מספר שניות, והאורחים טענו שהיה ממש מוצלח, אז חשבתי לשתף.
(עזבו שבשביל הקיש הזה כמעט שליש אצבע על ידי טחינתה במוט מעבד מזון ידני, ובנס זה נגמר רק בחתכים ולא יותר מזה, אך היה שווה כל רגע)

מצרכים לבצק:

  • כוס ורבע קמח (אני שמתי בתוך ספל קפה)
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכות לקוביות קטנות
  • 2-5 כפות מים קרים
  • 1/2 כפית מיץ לימון
  • 3/4 כפית מלח
  • 2 ביצים

למלית:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, מקולף ופרוס לטבעות
  • 2 כרישות בינוניותפרוסות ושטופות היטב
  • עלים מ-6-8 גבעולי טימין (להכניס את כל 6-7 גבעולים עם עלים ובסוף התהליך לגרד עד כמה שניתן את העלים לתוך הבלילה ולהוציא הגבעולים).
  • מלח ופלפל וקמצוץ אגוז מוסקט
  • פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/3 כוס מים
  • 4 ביצים
  • חצי כפית עלי רוזמרין קצוצים דק
  • ½ כוס קמח לבן

אופן הכנה:

  1. מתחילים מהכנת הבצק: מניחים את הקוביות חמאה והקמח בקערה ומערבבים, עד שמתחילים להיווצר פירורים. מוסיפים מים ומיץ לימון וממשיכים לעבד עד שכל הקמח נבלע בתערובת ומתחיל להיווצר בצק. מוסיפים 2 ביצים וממשיכים לערבב
  2. אוספים ביד את גוש הבצק לחתיכה אחת. משטחים את הבצק לצורה עגולה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-45 דקות.
  3. מכינים את המלית: במחבת שטוחה ורחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל, הכרישה ועלי הטימין כ-3 דקות על חום גבוה או עד שמתחיל להתרכך. מתבלים, מוסיפים מעט מים (בערך חצי כוס), מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות
  4. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהכרישה והבצל התרככו וטעמם נהיה מתקתק, בערך 15 דקות. מורידים מהאש ומצננים
  5. בקערה נפרדת מערבבים את קרם הקוקוס, 1/3 כוס המים, הביצים, מלח ופלפל עד שמתקבלת תערובת אחידה. *להוסיף קמח לפי הצורך בשביל שהבלילה לא תהיה נוזלית מדי (בערך חצי כוס ספל, אך לא מדוד בוודאות)
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. בונים את הטארט ואופים: על משטח מקומח, בעזרת מערוך מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-7 מ"מ. מניחים את עלה הבצק בתוך תבנית קיש בקוטר 25 ס"מ ומהדקים אותו לדפנות ולקרקעית. אם נשארים עודפי בצק בשוליים מסירים אותם עם סכין.
  8. דוקרים את הבצק עם שיני המזלג בכל חלקיו על מנת למנוע התנפחות של הבצק. אופים את בסיס הקיש במשך 10 דקות ולאחר מכן מצננים כ- 5/10 דקות אחרי שמוציאים מורידים את חום התנור ל-160 מעלות.
  9. מפזרים את הבצל והכרישה על הקלתית ומעליה יוצקים את תערובת הקוקוס. מחזירים לתנור ל-40 דקות נוספות או עד שתערובת המילוי התייצבה לחלוטין והבצק נראה זהוב.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים למאפה לפחות חצי שעה להתקרר, לפני שמוציאים מהתבנית.
  11. מהגשה: ביחד עם סלט ירוק ועגבניות טריות.

למתכון המקורי