קינואה לארוחת בוקר?

רוצים לגוון את ארוחת הבוקר שלכם ולא לאכול שיבולת שועל כמו תמיד? קערה של קינואה מתוקה יכולה להיות ארוחת הבוקר המושלמת למשימה
אפילו פנקו את עצמכם על הבוקר עם קצת שבבי שוקולד שיתמוססו אל תוך דייסת הקינואה =)

מרכיבים:

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כפית מלח
  • 2 1/2 כוסות מים
  • 4 כוסות חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/8 כפית סטיוויה או ממתיק אחר
  • 2/3 כוס צימוקים או שוקולד צ'יפס
  • 1 כפית קינמוןלא חובה, לפי הטעם שלכם

אופן הכנה:

  1. לשטוף ולסנן היטב את הקינואה במסננת דקה, לייבש ולהעביר לסיר עם המים והמלח. להביא את הסיר לרתיחה על להבה גבוה וללא מכסה.
  2. כאשר מתחיל לרתוח, לכסות את הסיר, להנמיח את האש, ולבשל כ -20 דקות או עד שכל המים נספגים, והקינואה קלילה ואוורירית.
  3. בשלב הזה, מסירים את המכסה ומוסיפים את החלב, ובמידת הדחף לפינוק צימוקים או שוקולד צ'יפס והקינמון, ולהביא שוב לרתיחה. ברתיחה להנמיח את הלהבה.
  4. לבשל כ – 20 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב, עד שהמרקם של הקינואה נעשה סמיך כמו שיבולת שועל.
  5. לכבות את האש, להוסיף את תמצית הוניל והממתיק המלאכותי שבחרתם להשתמש. מספיק בהלחט ל – 4 מנות גדושות ומשביאות, בתאבון!

* להכנה ממש מהירה, לקחת את הקינואה השטופה, לשים בסיר עם המלח, ולהוסיף מים רותחים(2 1/2 כוסות) ולהשאיר לספיגה במהלך הלילה. כך שבבוקר מתחילים מהשלב השני של הבישול בחלב.

המתכון המקורי | המתכון הממש מקורי

קינואה לארוחת בוקר
קינואה לארוחת בוקר